UIT ELKAAR? PAK HET GOED AAN

Snel overzicht

Wanneer jullie uit elkaar gaan, dan moet er van alles worden geregeld. Veel mediators, advocaten en financieel adviseurs doen goed werk. De één helpt je bij alle financiële zaken, de ander zegt dat het vooral een juridisch of emotioneel proces is.

Ondertussen ga jij van loket naar loket. Dat kost bakken met geld en je moet je verhaal steeds opnieuw doen. Uit elkaar gaan is een proces, wat alle aspecten raakt in jouw leven.

Voor je kind is het belangrijk dat jullie als ouders goed met elkaar overweg kunnen. Maar laten we eerlijk zijn. Wanneer je moe bent, zorgen hebt en niet weet waar je straks moet wonen, en of de boodschappen nog wel kunt betalen lopen de spanningen op. 

Ook wanneer de ander heel onredelijk doet, of volop in de emotie zit is het makkelijker gezegd dan gedaan om er samen goed uit te komen. Bij Kids First Mediation ben je in goede handen. Net zo juridisch deskundig als de advocaat en financieel deskundig. Wij leggen alles uit in begrijpelijke taal en zorgen dat ook jij gehoord wordt.

Dat is dus niet vechten, maar overleggen. Wij informeren jullie, de beslissingen maken jullie zelf aan tafel. Of online als dat de voorkeur heeft. Wanneer de spanning oploopt, helpen we jullie bij de communicatie. Zo krijg je afspraken waar je allebei goed uit komt.

Wij zijn jouw vaste aanspreekpunt en helpen jullie met alle facetten van de scheiding.

WAT IS MEDIATION?

Mediation is het Engelse woord voor bemiddeling. Er zijn heel veel verschillende mediators. De meeste richten zich voornamelijk op bemiddeling en begeleiden alleen het (communicatie)proces. 

Bij Kids First Mediation zijn wij ook opgeleid op de juridische en financiële aspecten rondom uit elkaar gaan te begeleiden. Wij begeleiden jullie bij alle aspecten rondom de scheiding. Wil jij er samen met de andere ouder uitkomen, zodat je afspraken kunt maken die voor iedereen goed werken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Ook (juist) wanneer mensen er onderling niet uitkomen, kan een mediator uitkomst bieden. Kids First Mediators helpen om ouders, weer met elkaar in gesprek te komen. Weer naar elkaar te luisteren. Het kind centraal te stellen.

Wij helpen jou problemen te voorkomen. Daar hebben we een beetje een eigenwijze werkwijze in. Maar die is wel uitermate succesvol gebleken. 

Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
80 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR
Uit elkaar gaan doe je niet zomaar. Je wilt dit goed aanpakken, want wanneer je nu ergens iets over het hoofd ziet kan dat impact hebben op de rest van je leven.

En dat van je kind.

Kind centraal

Dat betekent een goede samenwerking tussen de ouders. Ook wanneer dat er niet in lijkt te zitten, helpen wij jullie dat te bereiken.
Meer weten>

Financieel voordelig

Het lijkt vaak niet ingewikkeld, maar er is veel waar je rekening mee moet houden om problemen te voorkomen.
Meer weten>

Juridisch dichtgetimmerd

De afspraken worden zorgvuldig vastgelegd, zodat jullie je er ook echt aan moeten houden.
Meer weten>

ER SAMEN UITKOMEN

Wanneer je kiest voor Kids First Mediation, dan betekent dat dat je zelf verantwoordelijkheid neemt. Jullie allebei trouwens. Wij zorgen voor het overzicht en leggen alles stap voor stap in begrijpelijke taal uit. Dat betekent dat je zelf de regie houdt. Hieronder kun je zien wat je wel en niet kunt verwachten.

DIT DOET DE MEDIATOR

Een mediator kiest geen kant. Jullie worden voorgelicht over rechten, plichten en mogelijkheden. Jullie nemen zelf de beslissingen.

Een mediator helpt dus niet één van jullie een beetje meer. Wel helpen wij jou om overzicht te krijgen. Tijdens gesprekken helpen wij jou gehoord te worden en naar de ander te luisteren. Wij zorgen voor een veilige omgeving waarin jij kunt vertellen. We helpen onderzoeken wat belangrijk is voor jou.

We rekenen door wat de gevolgen zijn van beslissingen. Zo krijg je helder voor ogen wat jouw mogelijkheden zijn.

Jij wilt tot ook afspraken waar je achter kunt staan? Tijdens alle gesprekken helpen we jullie het belang van je kind centraal te stellen.

Het nemen van beslissingen en het vertellen wat voor jou belangrijk is, moet zelf doen. Dat is best een klus, maar zo houd je zelf de regie. Het is jouw leven, je wilt zelf aan het roer blijven staan.

Vanzelfsprekend leggen wij alle afspraken netjes vast in een overeenkomt. Zo weet je zeker dat het ook juridisch goed geregeld is.

 

MISSCHIEN GOED OM TE LEZEN

Alimentatie
Danique Schoorl

Alimentatie

Alimentatie. Zoveel mensen zoveel meningen. Hoe regel je het nou goed voor jullie allebei?
Lees verder
Kinderen en scheiden
Danique Schoorl

Kinderen en echtscheiding

Kinderen en scheiding. Je wilt het als ouders goed doen voor je kinderen. Hoeveel impact de scheiding op jouw kind heeft, hangt grotendeels af van ...
Lees verder
kind-en-scheiding-zo-moet-het-niet
Conflicten

Kind en scheiding : zo moet het niet!

Is er een goede manier om te scheiden? Hoe beperk je de negatieve invloed van je scheiding op je kinderen? Hoe laat je de overdracht ...
Lees verder
Scroll naar boven