WAAR IK VOOR STA

Jij wilt dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Dat zij niet de dupe worden, van jullie beslissingen. Ik help jou om dat voor elkaar te krijgen. Tijdens,- of lang na de scheiding.

Vanuit mijn praktijk: Kids First Mediation help ik ouders om er samen uit te komen. Ik help jullie je kind centraal te stellen en goede afspraken te maken, die ook worden nagekomen. Een goede communicatie tussen ouders, helpt de impact van de scheiding op je kind zoveel mogelijk te beperken. Jullie krijgen voorlichting over alle juridische en financiële mogelijkheden en nemen samen beslissingen, die voor jullie allebei goed uitpakken. Zodat alles eerlijk en goed wordt geregeld. 

Over mij

Jij wilt natuurlijk weten bij wie je aan tafel komt. Dat begrijp ik heel goed. Bekijk dan mijn persoonlijke pagina. 

Je kunt daar rustig lezen over opleidingen, ervaring en de voorstelvideo bekijken. Wil je meer weten? Neem gerust even contact op, dat eerste contact is altijd kosteloos.

Pers

Werk jij aan een artikel, documentaire of doe je research en kun je betrouwbare informatie gebruiken? Ik help jou snel verder.

BEKEND VAN

Hulp voor iedereen

Ik vind dat goede begeleiding voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom werk ik met vaste pakketprijzen die behoorlijk concurrerend zijn. 

Maar ook kun je zelf online aan de slag en bied ik een hoop van kennis gratis aan.

Kleine lettertjes

Ik ben in alles wat ik doe transparant. Betrouwbaarheid is een groot goed. Daarom kun je alle kleine lettertjes en voorwaarden gewoon op de website vinden.

AANGESLOTEN BIJ

Hoe het is begonnen

In 2014 zag ik van dichtbij wat een vervelende scheiding kan betekenen voor kinderen. Zelf waren de vader van mijn dochter en ik een jaar eerder, apart van elkaar verder gegaan. Wij waren er goed uit gekomen. (Ook wij hebben ruzies gehad trouwens, we zijn niet voor niets uit elkaar).

Ouders die goed uit elkaar gaan, dat lukt lang niet altijd. Ik wilde graag weten, wat nou precies het verschil is tussen een scheiding vol conflicten en eentje zonder. Hoe het de één lukt en de ander niet. Ik ben met ouders gaan praten, opleidingen gaan doen, boeken gaan lezen, trainingen gaan volgen.

Ik ontdekte dat allround ondersteuning rondom de scheiding een groot verschil kan maken. Bij voorkeur een psycholoog of therapeut, een mediator, een jurist en een financieel adviseur. Maar heel reëel is dat natuurlijk niet.

Als je in scheiding ligt, dan zit je daar helemaal niet op te wachten. Steeds je verhaal doen bij verschillende mensen. Nee, sterker nog. Je wilt wel je kind beschermen, maar de onzekerheid over geld, wonen en ‘hoe nu verder’ doen de stress alleen maar oplopen. Bovendien kost zo een team aan experts niet alleen energie, maar ook veel centen. En zoveel als we aan een bruiloft uitgeven, zo weinig willen we besteden aan de scheiding.

Niets doen was echter ook geen optie. Er bleven maar scheidingsprofessionals bij komen, maar het is aan de voorkant volstrekt onduidelijk voor de klant, wat ze krijgen. Want bij een advocaat-mediator, krijg je vaak iets heel anders dan bij een mediator die ook buurtbemiddeling doet. Maar hoe weet je nou wat je moet kiezen?

  Ik werkte al jaren op het snijvlak tussen het juridische en sociaal-emotionele. Ik besloot al mijn kennis en ervaring in te zetten, om een nieuwe manier van mediation aan te bieden. Mediation waarbij je altijd één aanspreekpunt hebt voor alle aspecten rondom de scheiding en dat voor en vast, laag tarief. In 2015 opende ik de deuren en snel liep mijn praktijk vol. Wachtlijsten tot gevolg.

Zelf specialiseerde ik meer en meer in het voorkomen van strijd, en het daaruit komen. Tot ik uiteindelijk voornamelijk nog bezig was ouders te helpen een werkbare situatie te creëren als zij in conflictueuze situaties terecht zijn gekomen. Dat kostte best veel tijd. De wachtlijst nam toe.

 Om toch zoveel mogelijk ouders te kunnen helpen, ben ik online trainingen gaan maken. Ook ben ik op zoek gegaan naar mediators die dezelfde hoge standaard hebben als het gaat om dienstverlening. Alle Kids First Mediators hadden een financiële opleiding, de meeste ook een juridische achtergrond en natuurlijk hebben zij allerhande specialisatie-opleidingen gevolgd als het gaat om mediation/bemiddeling tussen ouders en het welzijn van kinderen. In het team hadden we nu juristen, mediators, fiscalisten, therapeuten, coaches en ga zo maar door. Toch heb ik besloten om in 2021 verder te gaan zonder dit team. Met name, omdat ik mijn tijd vooral wilde blijven besteden aan het helpen van ouders, en niet aan randzaken. Samen met mijn assistente help ik nu vanuit de praktijk in Uitgeest tientallen ouders per jaar, om uit conflict te komen of te blijven. Ook begeleid ik vele stellen online, in programma’s en persoonlijk. Maar mijn netwerk van specialisten blijft. Dus als ik het even niet weet, dan schakel ik gemakkelijk en snel de kennis in van andere deskundigen.

Jij hebt dus altijd één vast en betrouwbaar aanspreekpunt, waar jij alle aspecten van jouw scheiding mee kunt regelen. Voor een overzichtelijk tarief.

Danique Schoorl

Oprichter Kids First Mediation

Kids First Mediation Heiloo is ook te vinden op www.conflictbemiddelaar-info.nl.
Scroll naar boven