WAAR WE VOOR STAAN

Jij wilt dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Dat zij niet de dupe worden, van jullie beslissingen. Wij helpen jullie om dat voor elkaar te krijgen. 

Kids First Mediation helpt ouders er samen uit te komen. Wij helpen jullie je kind centraal te stellen en goed afspraken te maken die ook worden nagekomen. Een goede communicatie tussen ouders, helpt de impact van de scheiding op je kind zoveel mogelijk te beperken. Jullie krijgen voorlichting over alle juridische en financiële mogelijkheden en nemen samen beslissingen, die voor jullie allebei goed uitpakken. Zodat alles eerlijk en goed wordt geregeld. 

Onze mediators

Jij wilt natuurlijk weten bij wie je aan tafel komt. Dat begrijp ik heel goed. Bekijk dan de persoonlijke pagina van de mediator bij jou in de buurt.

Je kunt daar rustig lezen over opleidingen, ervaring en de voorstelvideo bekijken. Maar wees gerust, want al onze mediators zijn ook juridisch en financieel deskundig.

Pers

Onze medewerkers worden regelmatig gevraagd mee te denken over onderwerpen. Werk jij aan een artikel, documentaire of doe je research en kun je betrouwbare informatie gebruiken? Wij helpen jou snel verder.

Fiscale zaken rondom scheiden : Marieke

Scheiden en onderwijs : Karen

Kinderen, vechtscheiding, communicatie en algemeen : Danique

BEKEND VAN

Hulp voor iedereen

Wij vinden dat goede begeleiding voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom werken een aantal van onze mediators ook met een toevoeging (subsidie).

Maar ook bieden wij een hoop van onze kennis gratis aan.

Kleine lettertjes

Wij zijn in alles wat we doen transparant. Betrouwbaarheid is een groot goed. Daarom kun je alle kleine lettertjes en voorwaarden gewoon op onze website vinden.

AANGESLOTEN BIJ

Hoe het is begonnen

In 2014 zag ik van dichtbij wat een vervelende scheiding kan betekenen voor kinderen. Zelf waren de vader van mijn dochter en ik een jaar eerder, apart van elkaar verder gegaan. Wij waren er goed uit gekomen. (Ook wij hebben ruzies gehad trouwens, we zijn niet voor niets uit elkaar).

Ouders die goed uit elkaar gaan, dat lukt lang niet altijd. Ik wilde graag weten, wat nou precies het verschil is tussen een scheiding vol conflicten en eentje zonder. Hoe het de één lukt en de ander niet. Ik ben met ouders gaan praten, opleidingen gaan doen, boeken gaan lezen, trainingen gaan volgen.

Ik ontdekte dat allround ondersteuning rondom de scheiding een groot verschil kan maken. Bij voorkeur een psycholoog of therapeut, een mediator, een jurist en een financieel adviseur. Maar heel reëel is dat natuurlijk niet.

Als je in scheiding ligt, dan zit je daar helemaal niet op te wachten. Steeds je verhaal doen bij verschillende mensen. Nee, sterker nog. Je wilt wel je kind beschermen, maar de onzekerheid over geld, wonen en ‘hoe nu verder’ doen de stress alleen maar oplopen. Bovendien kost zo een team aan experts niet alleen energie, maar ook veel centen. En zoveel als we aan een bruiloft uitgeven, zo weinig willen we besteden aan de scheiding.

Niets doen was echter ook geen optie. Er bleven maar scheidingsprofessionals bijkomen, maar het is aan de voorkant volstrekt onduidelijk voor de klant, wat ze krijgen. Want bij een advocaat-mediator, krijg je vaak iets heel anders dan bij een mediator die ook buurtbemiddeling doet. Maar hoe weet je nou wat je moet kiezen?

  Ik werkte al jaren op het snijvlak tussen het juridische en sociaal-emotionele. Ik besloot al mijn kennis en ervaring in te zetten, om een nieuwe manier van mediation aan te bieden. Mediation waarbij je altijd één aanspreekpunt hebt voor alle aspecten rondom de scheiding en dat voor en vast, laag tarief. In 2015 opende ik de deuren en snel liep mijn praktijk vol. Wachtlijsten tot gevolg.

Zelf specialiseerde ik meer en meer in het voorkomen van strijd, en het daaruit komen. Tot ik uiteindelijk voornamelijk nog bezig was ouders te helpen een werkbare situatie te creëren als zij in conflictueuze situaties terecht zijn gekomen. Dat kostte best veel tijd. De wachtlijst nam toe.

 Om toch zoveel mogelijk ouders te kunnen helpen, ben ik online trainingen gaan maken. Ook ben ik op zoek gegaan naar mediators die dezelfde hoge standaard hebben als het gaat om dienstverlening. Alle Kids First Mediators hebben een financiële opleiding, de meeste hebben een juridische achtergrond en natuurlijk hebben zij allerhande specialisatie-opleidingen gevolgd als het gaat om mediation/bemiddeling tussen ouders en het welzijn van kinderen. In het team hebben we nu juristen, mediators, fiscalisten, therapeuten, coaches en ga zo maar door. Als wij het even niet weten, vragen wij het intern na.

Jij hebt dus altijd één vast en betrouwbaar aanspreekpunt, waar jij alle aspecten van jouw scheiding mee kunt regelen. Voor een overzichtelijk tarief.

Danique Schoorl

Oprichter Kids First Mediation

Kids First Mediation Heiloo is ook te vinden op www.conflictbemiddelaar-info.nl.
Scroll naar top