Marieke is betrouwbaar en deskundig. Dat merk je direct zodra je bij haar kantoor binnen stapt.

Opgeleid tot fiscaal jurist, weet zij ouders goed te begeleiden rondom (ingewikkelde) fiscale zaken.

Denk hierbij aan het verdelen van een onderneming, of hoe om te gaan met een stamrecht BV.

Maar Marieke is zich niet voor niets gaan bekwamen in het mediation vak. Zij is betrokken en heeft jaren ervaring in het bemiddelen tussen ouders die er samen goed uit willen komen.

Zij weet als geen ander dat recht hebben en recht krijgen, twee verschillende dingen zijn. En dat de definitie van winnen, voor iedereen anders is.

Daarom gaat zij met ouders altijd op zoek naar gezamenlijke belangen. Zodat er een goede oplossing komt, waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Dat geeft niet alleen de ouders een nieuwe start, maar een goede relatie tussen de ouders is ook key om het welzijn van de kinderen te waarborgen. En dat is waar we het allemaal voor doen.

Danique Schoorl

Oprichter Kids First Mediation

Snel inzicht in de financiële situatie biedt je rust. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de mogelijkheden en tegemoetkomingen die er zijn. Ik neem je zorgen weg door snel duidelijkheid te geven.


“De grootste zorgen gaan meestal over de woning, de kinderen en geldzaken. Daarom werk ik met ouders snel toe naar een overzicht waarin alles duidelijk wordt.

Dat biedt de ruimte om het goed te regelen met elkaar.”

Marieke

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Uit elkaar gaan doe je niet zomaar. Je wilt dit goed aanpakken, want wanneer je nu ergens iets over het hoofd ziet kan dat impact hebben op de rest van je leven. En dat van je kind.

Het belang van je kind voorop

Dat betekent een goede samenwerking tussen de ouders. Ook wanneer dat er niet in lijkt te zitten, helpen wij jullie dat te bereiken.
Meer weten>

Financieel voordelig

Het lijkt vaak niet ingewikkeld, maar er is veel waar je rekening mee moet houden om problemen te voorkomen.
Meer weten>

Juridisch dichtgetimmerd

De afspraken worden zorgvuldig vastgelegd, zodat jullie je er ook echt aan moeten houden.
Meer weten>

BETROUWBAAR & DESKUNDIG

4.5/5
Ik had veel zorgen. Ik schaamde me eigenlijk dat we uit elkaar gingen. Marieke had daar begrip voor. En ze gaf ons tips hoe daarmee om te gaan. Bijvoorbeeld op school, in de kerk en in het dorp.
Janneke
Gescheiden in 2019
4.5/5
Marieke is duidelijk, to the point. Ze komt afspraken na en pakt het zakelijk aan. Ze is duidelijk een financial, een jurist. Dat merk je wel. Maar ze legt alles op een rustig tempo uit en weet wel precies hoe je zoveel mogelijk voordeel kan behalen.
Anoniem
5/5
Ik zou iedereen Kids First Mediation aanbevelen. Wij hebben het kleine pakket genomen. Dat was goed te doen en betaalbaar. Wel heb ik vandaag ook de ONS training aangeschaft en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Marieke heeft ons veel uitgelegd over kinderen in scheidingssituaties, maar de ONS training gaat echt over hoe wij als ouders met elkaar kunnen communiceren. Ik ben nog maar aan het begin, maar heb nu al zin om daarmee verder te gaan.
Chantal
Gescheiden in 2019
Marieke is aangesloten bij:

JE MAG KWALITEIT VERWACHTEN

Wil je er samen uitkomen, dan kies je voor Kids First Mediation. Geen dure advocaten en vervelende rechtszaken. Alle informatie over rechten en plichten in begrijpelijke taal uitgelegd door een onpartijdige mediator. Er wordt pro-actief meegedacht om financieel zoveel als mogelijk, gebruik te maken van (fiscale) regelingen zoals toeslagen. Jullie maken in overleg beslissingen die voor jullie allebei goed uitpakken. De mediator rekent alimentatie uit en legt vervolgens alles vast, zodat het ook juridisch goed is geregeld.

Jij zou het liefst in harmonie uit elkaar willen  (ook al lijkt dat misschien onmogelijk).  Wij helpen jou dat voor elkaar te krijgen.

80 %
Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
2600 +
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
40 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training

Het belang van je kind voorop

Jij wilt voorkomen dat je kind de dupe wordt. Marieke helpt je om dat voor elkaar te krijgen.

Contact

Marieke is gespecialiseerd familiemediator. Ook op het gebied van financiële en juridische zaken kun je van haar op aan.

Zij werkt niet op toevoeging (pro deo)

BLOG

De koopwoning bij scheiden

Het lijkt soms zo vanzelfsprekend, wat er moet gebeuren met de koopwoning als je gaat scheiden. Maar er zitten behoorlijk wat haken en ogen aan. Met name als je te maken hebt met hypotheekrente bijvoorbeeld. Marieke legt uit hoe het zit.

Lees verder →

Wie mag er in de huurwoning blijven als we gaan scheiden?

Als jullie in een huurwoning wonen en uit elkaar gaan, dan zul je onderling overleg moeten bepalen wie in de woning blijft wonen. Als je getrouwd bent met elkaar, heeft ieder net zo veel recht om in de woning te blijven. Voor samenwoners is dat anders. Wil je weten hoe het zit?

Lees verder →

Financieel voordeel na de scheiding

Veel mensen die in een scheiding liggen maken zich zorgen over hun financiële toekomst. Waar moet ik straks van rondkomen? Wat komt er iedere maand binnen en wat gaat eruit? De kans is groot, dat er maandelijks naast het inkomen en/of alimentatie, ook een bedrag wordt ontvangen van de Belastingdienst voor de kinderen.

Lees verder →
Scroll naar top

GRATIS HULP

THUIS AAN DE SLAG MET WEBINARS EN DOWNLOADS.

DOWNLOAD BIJVOORBEELD HET OUDERSCHAPSPLAN GRATIS

kids first mediation danique

In verband met corona zijn alle online trainingen de komende periode met fikse korting aan te kopen. Bekijk hier het overzicht van diensten aanbiedingen.