Als er iemand weet hoe belangrijk het is om uit de rechtbank te blijven, dan is het Marieke wel. Als jurist is zij jarenlang werkzaam geweest bij de rechtbank. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan in het familierecht. Daarnaast is ze vrijwilliger én trainer bij de kindertelefoon geweest, en onlangs heeft zij een training gevolgd van het Mattenspel (een spel om inzicht te krijgen in de belevingswereld van kinderen na een scheiding).
 
Zij kan jullie daardoor goed voorlichten en weet op welke manier rechters tot een oordeel komen. Die kennis zet zij nu in, om ouderschapsplannen en echtscheidingsovereenkomsten zodanig op te stellen dat een gang naar de rechter voorkomen kan worden.
 
Als (gescheiden) moeder van twee jonge kinderen weet zij hoe belangrijk het is om het contact tussen de ouders zoveel mogelijk te behouden en/of te herstellen. En waar nodig aan het vertrouwen over en weer te werken. Wat er bij jullie ook nodig is. Marieke helpt jullie om op een prettige manier te communiceren, zodat je gezamenlijk tot afspraken kunt komen waar je achter staat. En als dat nu even moeizaam gaat, geen zorgen. Met professionele hulp lukt het bijna altijd om het in onderling overleg te regelen.
 
Ben je op zoek naar een mediator met enorm veel kennis op het gebied van de juridische afhandeling van jullie scheiding, maar vooral een mediator met empathie en aandacht voor de emoties? Dan zijn jullie bij Marieke aan het juiste adres!

 

Danique Schoorl

Oprichter Kids First Mediation

Een zakelijk, menselijk en juridisch proces.

“Ik begeleid jullie bij al deze aspecten, zodat jullie (samen) kunnen terugkijken op misschien wel een moeilijk proces, maar een goede scheiding .”

Marieke

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Uit elkaar gaan doe je niet zomaar. Je wilt dit goed aanpakken, want wanneer je nu ergens iets over het hoofd ziet kan dat impact hebben op de rest van je leven. En dat van je kind.

Het belang van je kind voorop

Dat betekent een goede samenwerking tussen de ouders. Ook wanneer dat er niet in lijkt te zitten, helpen wij jullie dat te bereiken.
Meer weten>

Financieel voordelig

Het lijkt vaak niet ingewikkeld, maar er is veel waar je rekening mee moet houden om problemen te voorkomen.
Meer weten>

Juridisch goed geregeld

De afspraken worden zorgvuldig vastgelegd, zodat jullie je er ook echt aan moeten houden.
Meer weten>

BETROUWBAAR & DESKUNDIG

5/5
Marieke is betrokken. Ze heeft echt aandacht voor ons, onze relatie en het ouderschap. Ik ben haar heel dankbaar voor de goede adviezen.
Donnie
Uit elkaar in 2019
4.5/5
Marieke heeft echt verstand van zaken. Het is een loodzwaar proces, maar ze maakt het behapbaar. Er waren momenten dat ik dacht dat we bij de rechter zouden belanden. Maar gelukkig hebben we naast mediation ook coaching gekregen. Toen merkte je echt dat we eindelijk steeds een stapje verder kwamen. Danique en Marieke zijn samen een topteam. Iedereen die ruzie maakt, moet naar hun. Zij helpen je.
Fietje
Gescheiden in 2019
5/5
Marieke deed voor ons de juridische afhandeling. De rest deden we zelf. Alles is netjes geregeld.
Anoniem
Marieke is aangesloten bij:

JE MAG KWALITEIT VERWACHTEN

Wil je er samen uitkomen, dan kies je voor Kids First Mediation. Geen dure advocaten en vervelende rechtszaken. Alle informatie over rechten en plichten in begrijpelijke taal uitgelegd door een onpartijdige mediator. Er wordt pro-actief meegedacht om financieel zoveel als mogelijk, gebruik te maken van (fiscale) regelingen zoals toeslagen. Jullie maken in overleg beslissingen die voor jullie allebei goed uitpakken. De mediator rekent alimentatie uit en legt vervolgens alles vast, zodat het ook juridisch goed is geregeld.

Jij zou het liefst in harmonie uit elkaar willen  (ook al lijkt dat misschien onmogelijk).  Wij helpen jou dat voor elkaar te krijgen.

Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
80 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

Het belang van je kind voorop

Jij wilt voorkomen dat je kind de dupe wordt. Marieke helpt je om dat voor elkaar te krijgen.

Contact

Marieke is opgeleid tot financieel echtscheidingsadviseur en gespecialiseerd familiemediator. Ook op het gebied van financiële en juridische zaken kun je van haar op aan.

Werkt niet op toevoeging. (pro deo)

BLOG

SCHEIDEN MET PUBERS

Do’s en Don’ts bij een echtscheiding met pubers

Pubers en scheiden. Ga je uit elkaar en heb je tieners? Dan zijn er andere aandachtspunten, dan bij jonge kinderen. Lees deze tips van onze ...
Lees verder →
Is een ouderschapsplan voor pubers verplicht?

Is een ouderschapsplan voor pubers verplicht?

Een ouderschapsplan is ook voor pubers verplicht, maar je kunt je voorstellen dat zij daar zelf veel meer invloed op willen. Er zijn...
Lees verder →
Wanneer vertellen we de school van de kinderen dat we gaan scheiden

Wanneer vertellen we de school van de kinderen dat we gaan scheiden?

Het is belangrijk dat de school op de hoogte is van een (voorgenomen) scheiding van de ouders. Maar wanneer is het juiste moment om dit ...
Lees verder →
Protocol scheiden op school

Protocol scheiden op school

Hoe leggen we de gegevens rondom de gezinssituatie vast en hoe gaan we bij echtscheiding om met zaken als informatievoorziening en oudergesprekken. Het is goed ...
Lees verder →
Scroll naar boven