Wanneer ouders uit elkaar gaan dan gun ik hen iemand die ze met raad en daad kan bijstaan. Die hen helpt om het belang van het kind centraal te stellen en dat doet met veel begrip voor alle betrokkenen. Zonder met een vingertje te wijzen, of te vertellen hoe het allemaal moet.

In mijn werk ben ik erop gericht om samen met ouders te kijken naar de mogelijkheden. Ik werk met wat er wel is. Soms is dat makkelijk. Soms is er slechts een kleine opening, een sprankje hoop of gewoonweg de wens om de situatie te verbeteren. En zodoende gebeurt het vaak dat ik met ouders aan de slag ga, die al veel hebben geprobeerd maar er nog niet (helemaal) in zijn geslaagd om een manier te vinden goed met elkaar om te gaan.

Ik heb behoorlijk wat ouders en kinderen begeleid en doe dat na al die jaren nog steeds met plezier.  Maar er ontstond een aantal jaren geleden een wachtlijst voor mijn praktijk. Dat had tot gevolg dat ouders en kinderen langer dan wenselijk was moesten wachten voordat ze terecht konden. En dat sommige ouders wel 45 kilometer gingen rijden om door mij begeleid te worden is natuurlijk vleiend, maar niet wenselijk voor de ouders in kwestie.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar uitbreiding van mijn team met mediators die zich herkennen in mijn werkwijze. Dat betekent dat zij net als ik opgeleid moeten zijn op het gebied van de fiscale, financiële en juridische afwikkeling van een scheiding. Maar natuurlijk vooral sterk zijn als bemiddelaar verkregen door ervaring en opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van EFT, ontwikkeling van het kind, Schip Trajecten etc). Je kunt daardoor altijd zonder wachttijd terecht.

Inmiddels werk ik zelf vooral 1-op-1 met ouders in conflictsituaties, en doe ik daarnaast mediation met ouders die een behoorlijk verstoorde communicatie hebben. Dat doe ik vanuit mijn praktijk in Alkmaar, maar ook online.

Wist je dat je ook zelf online aan de slag kunt? Ga je een online ouderschapsplan maken of de ONS training volgen? Dan kom je mij sowieso tegen. Wil jij ook zonder conflict verder? Wacht dan niet langer en ga aan de slag.

Danique Schoorl

Oprichter Kids First Mediation

Het belang van het kind centraal, is de grootste aanleiding voor een vechtscheiding

De meesten van ons hebben het beste voor met hun kind. Als opvoeder en partner nemen we allemaal onszelf mee. Wat we gewend zijn, normaal vinden en geleerd hebben. Onze toffe eigenschappen en onze wat minder handige eigenschappen.

Eventuele stoornissen of stressvolle situaties kunnen de boel op scherp zetten. Maar hoe dan ook, wil je het belang van je kind echt voorop? Dan zal je een manier moeten vinden om samen te werken op een manier die jou (en je kind) niet steeds energie blijft kosten. En dat is waar ik met jou aan wil werken.

Want zelfs met een lastige ex kan het (veel) beter worden. Je kunt niet veranderen wat de ander doet, wel leren hoe je ermee om kunt gaan.”

Danique

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Uit elkaar gaan doe je niet zomaar. Je wilt dit goed aanpakken, want wanneer je nu ergens iets over het hoofd ziet kan dat impact hebben op de rest van je leven. En dat van je kind.

Het belang van je kind voorop

Dat betekent een goede samenwerking tussen de ouders. Ook wanneer dat er niet in lijkt te zitten, helpen wij jullie dat te bereiken.
Meer weten>

Financieel voordelig

Het lijkt vaak niet ingewikkeld, maar er is veel waar je rekening mee moet houden om problemen te voorkomen.
Meer weten>

Juridisch dichtgetimmerd

De afspraken worden zorgvuldig vastgelegd, zodat jullie je er ook echt aan moeten houden.
Meer weten>

BETROUWBAAR & DESKUNDIG

5/5
Mijn man is een narcist. Wat hij ons aandoet is met geen pen te beschrijven. Ik kan me niet voorstellen dat ik zo lang bij hem ben gebleven. En scheiden was echt een drama. We waren overal geweest en de ellende houdt maar niet op. De rechter stuurde ons steeds naar mediation, maar dat heeft bij ons geen zin. Toen van die vreselijke programma's. Niemand begrijpt me. Ik leer nu hoe ik hiermee om kan gaan en ervoor kan zorgen dat mijn dochter niet de dupe wordt. En dat is het eerste wat lijkt te werken. Ik ben zo blij dat ik eindelijk iemand heb die me helpt om hiermee om te gaan. Danique je bent mijn redding!
Anoniem
4.5/5
Wij hadden onze scheiding zo goedkoop geregeld via een advocaat. Later bleek dat er te weinig in het convenant stond. We hadden het helemaal niet goed gedaan. Mijn ex en ik waren allebei van mening dat we de ander veel hadden geschonken en dat zorgde voor ruzies. Met jullie hulp hebben we alles op een rijtje gezet en snappen we eindelijk dat wat we hadden gedaan eigenlijk juridisch helemaal niet mocht. Dat is nu opgelost, maar we moeten nog werken aan onze communicatie. Dat gaat lastig want mijn man heeft ADHD. Wij zijn heel blij met onze mediator, want ze heeft veel verstand van ADHD en ook het autisme van onze zoon. Dankzij haar hebben we nu eindelijk de dingen op orde
Anoniem
Gescheiden in 2017
5/5
De koek was op. Wij wilden er samen goed uitkomen. Dat is gelukt. Alles stond snel op papier en 4 weken later waren we gescheiden
Vader van 2 kinderen
Gescheiden in 2019
Danique is aangesloten bij:

JE MAG KWALITEIT VERWACHTEN

Wil je er samen uitkomen, dan kies je voor Kids First Mediation. Geen dure advocaten en vervelende rechtszaken. Alle informatie over rechten en plichten in begrijpelijke taal uitgelegd door een onpartijdige mediator. Er wordt pro-actief meegedacht om financieel zoveel als mogelijk, gebruik te maken van (fiscale) regelingen zoals toeslagen. Jullie maken in overleg beslissingen die voor jullie allebei goed uitpakken. De mediator rekent alimentatie uit en legt vervolgens alles vast, zodat het ook juridisch goed is geregeld.

Jij zou het liefst in harmonie uit elkaar willen  (ook al lijkt dat misschien onmogelijk).  Wij helpen jou dat voor elkaar te krijgen.

Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
80 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

Het belang van je kind voorop

Jij wilt voorkomen dat je kind de dupe wordt. Danique helpt je om dat voor elkaar te krijgen.

Contact

Danique werkt vooral met ouders (samen of individueel) die stuk lopen op de communicatie. Is jullie relatie behoorlijk verstoord, dan mag je ook als je al een tijd uit elkaar bent contact opnemen.

Werkt niet pro deo.

BLOG

SCHEIDEN MET PUBERS

Do’s en Don’ts bij een echtscheiding met pubers

Pubers en scheiden. Ga je uit elkaar en heb je tieners? Dan zijn er andere aandachtspunten, dan bij jonge kinderen. Lees deze tips van onze ...
Lees verder →
Is een ouderschapsplan voor pubers verplicht?

Is een ouderschapsplan voor pubers verplicht?

Een ouderschapsplan is ook voor pubers verplicht, maar je kunt je voorstellen dat zij daar zelf veel meer invloed op willen. Er zijn...
Lees verder →
Wanneer vertellen we de school van de kinderen dat we gaan scheiden

Wanneer vertellen we de school van de kinderen dat we gaan scheiden?

Het is belangrijk dat de school op de hoogte is van een (voorgenomen) scheiding van de ouders. Maar wanneer is het juiste moment om dit ...
Lees verder →
Protocol scheiden op school

Protocol scheiden op school

Hoe leggen we de gegevens rondom de gezinssituatie vast en hoe gaan we bij echtscheiding om met zaken als informatievoorziening en oudergesprekken. Het is goed ...
Lees verder →
Scroll naar boven