SNEL OVERZICHT NODIG?

Je partner heeft aangegeven uit elkaar te willen gaan. Misschien voelde je het al een tijd aankomen, of kwam deze mededeling juist als een volslagen verrassing. Misschien hebben jullie al van alles geprobeerd, of wil je juist nog een kans om jullie relatie te redden.

Als de ander wil scheiden en echt geen enkele mogelijkheid meer ziet om aan de relatie te werken, dan wordt het lastig om jullie huwelijk in je eentje voort te zetten. Je hebt immers twee mensen nodig voor een huwelijk. Vaak is het zo dat diegene die aangeeft te willen scheiden niet over een nacht ijs is gegaan, en al verder is in het proces.

Als je partner aangeeft te willen scheiden, kan dat zorgen voor een rollercoaster aan emoties. Je kan te maken krijgen met verdriet, woede en frustraties. Dat is helemaal niet gek. Het kwijtraken van je huwelijk is vergelijkbaar met een rouwproces. Het kan zijn dat de ander al veel verder is en de scheiding zo snel mogelijk wil regelen. Terwijl jij daar nog niet aan toe bent. Wat doe je dan?

 

EEN GOEDE AANPAK

Vaak is er onbegrip over en weer. Je verstaat elkaar niet meer, het voelt oneerlijk of je bent gewoon uit het veld geslagen.  Hierdoor kunnen fikse ruzies (of een koude oorlog) ontstaan. Pijn, zorgen en onzekerheid kunnen het geheel versterken en dit kan van kwaad tot erger worden. De meeste vechtscheidingen bouwen zich dan ook langzaam op, en het overkomt ook (juist) ouders die er samen uit wilde komen.

Om die ellende te voorkomen is het belangrijk dat jullie op hetzelfde niveau komen. Dat je elkaar weer kunt verstaan. Dat er over en weer begrip ontstaat (hoe lastig ook). Jullie moeten immers samen verder als ouders.  Onze ervaren mediators helpen jullie helpen de angel uit het conflict te halen en zorgen ervoor dat je snel inzicht hebt in wat je te wachten staat. Wat de uiteindelijke uitkomst van de gesprekken ook zal zijn. Het belangrijkste doel is dat jullie – hoe dan ook – samen verder kunnen als ouders. 

Onze aanpak is misschien wat anders dan anders, maar wel heel succesvol.

Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
80 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

BETROUWBARE INFORMATIE

Er komt veel op je af.  Dan is het prettig als je goed geïnformeerd beslissingen kunt maken. Je kunt heel veel lezen op ons BLOG of bekijk het kanaal van Kids First Mediation op VIMEO

“Het mooiste cadeau aan je kind is de vrijheid om van beide ouders te houden.”

Er is veel wat jij voor je kind kunt doen in deze periode. Geen ruzie maken bijvoorbeeld. Je kind helpen omgaan met de mindere eigenschappen van anderen (waaronder jouw ex). Een kind is namelijk altijd loyaal aan beide ouders.

Misschien ben jij zelf behoorlijk emotioneel. Of heb je last van een vervelende ex. Dan is het een hele opgave om samen te werken; om ervoor te zorgen dat jullie contact niet ongelooflijk veel energie kost. Om zelf te blijven staan. Gehoord te worden, zonder dat alles onder spanning staat.

Voor alle ouders die zichzelf en hun kind een goede toekomst wensen, met energie voor leuke dingen, hebben wij de 'Ouderschap Na Scheiding' training ontwikkeld. Online te volgen en persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Voor onze cliënten, maar ook wanneer je elders in mediation zit, rechtszaken hebt lopen, een advocaat hebt ingeschakeld of het zelf aan het regelen bent is dit dé manier om te werken aan herstel in communicatie. En jezelf meer rust te gunnen.

Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, wel leren hoe je er zelf mee om wilt gaan.

JOUW KIND CENTRAAL

Wat er ook gebeurt jullie blijven altijd samen ouders. Wat je ook doet, uiteindelijk kom je je (ex)partner weer tegen op ouderavonden, schoolfeesten en de bruiloft van je kind(eren). Als je de impact van de scheiding op jouw kind wilt beperken, is goede samenwerking met de andere ouder noodzakelijk. Dat is voor jezelf trouwens ook wel fijn. Want je wilt natuurlijk straks ook weer je energie terug, zodat je weer kunt genieten van het leven.

Kids First Mediation helpt jullie weer met elkaar in contact te komen. Met elkaar te praten, zonder ruzie. Om zo de beste oplossingen te vinden voor jullie situatie, want elke situatie is weer anders. Jullie moeten nu veel regelen, zoals de zorgverdeling van de kinderen, (nieuwe) woonruimte en natuurlijk ook qua financiën (alimentatie, pensioen en eventuele schulden).

Ook wanneer het lastig wordt zijn wij er. Als samenwerken echt niet lukt, gaan we kijken naar een andere manier om de kinderen (en jezelf) zo min mogelijk te belasten. Bijvoorbeeld parallel ouderschap.

 Hoe wil jij dat je kind later op deze tijd terug kijkt?

BETROUWBAAR & DESKUNDIG

3/5
Ik had het dus echt niet aan zien komen. En dan zei ze ook nog dat we het er al zo vaak over hadden gehad. Ik had gewoon nooit gedacht dat dit zou gebeuren. Maar als ze dan weg wilde, moet ze ook maar gewoon gaan. Ik had een lijstje gemaakt van hoe we alles gingen verdelen. en wilde dat daarmee de kous af was. Maar de mediator had gelijk, scheiden is meer dan alleen de spullen verdelen, want de kinderen kun je niet opsplitsen. Nu 2 jaar later zijn we terug in mediation om voor onze kinderen betere afspraken te maken. We zijn weer terug bij Kids First, want daar hebben ze wel verstand van kinderen. En ze had gelijk in alles. Nu doe ik dus wel mijn best, want gezeur over alles breekt me zo op. Scheiden moet je gewoon echt goed aanpakken. Ik heb spijt dat ik eerder niet bereid was mee te werken. Dat het gelukt toen gelukt is om bij de rechter weg te blijven is echt de verdienste van onze mediator. Want wij vochten elkaar de tent uit.
Ferran
Gescheiden in 2017
5/5
Achteraf gezien hebben we het de mediator moeilijk gemaakt, door steeds van gedachten te veranderen. Maar zelf tussen kerst en oud en nieuw is ze keihard voor ons bezig geweest, zodat we alles nog voor 2020 bij de rechtbank hadden liggen.
Bedankt daarvoor!
Anita
Gescheiden in 2019
4.5/5
'Mijn man wilde scheiden. Ik niet. Ik wilde er alles aan doen. Tijdens de mediation-gesprekken kwam we erachter dat we elkaar zo lang kwijt waren geweest. Dat we allebei ongelukkig waren. Maar ook zagen we hoeveel we van elkaar houden en dat we gewoon veel mee hadden gemaakt. De meeste mensen gaan naar mediation om te scheiden, maar wij hebben nu besloten om eerst relatietherapie te proberen. Ik hoop dat we het gaan redden."
Fleur
Niet gescheiden
3.8/5
Ik hoorde van vrienden dat zij echt duizenden euro's kwijt waren voor hun scheiding. Daarom hebben wij voor een pakket gekozen. De mediator heeft ook nog met onze dochter gesproken. Heel bijzonder wat daar uit kwam. Ik raad iedereen Kids First aan. Niet duur, maar wel goed. En de kids voorop he, dat is toch wat we allemaal willen.
Ria
Gescheiden in 2018

Online aan de slag

Bij Kids First Mediation zijn we geen voorstander van online scheiden, omdat wij zien hoe vaak dat mis gaat. Jaren later kunnen mensen dan nog in de problemen komen met toeslagen, de woning, De Belastingdienst of elkaar.

Dat betekent niet dat we ouderwets zijn. Integendeel. Het is heel helpend gebleken om online informatie te combineren met persoonlijk advies. Onze ‘Ouderschap Na Scheiding’ training wordt gevolgd door ouders die thuis aan de slag willen, via andere advocaten of mediators uit elkaar gaan, of die al jaren uit elkaar zijn.

En de reacties zijn tot nu toe heel positief. Zij ervaren meer rust en het lukt hen om uit conflict te blijven. Ze vertellen ons dat ze binnen 2 weken al meer energie hadden en het gevoel hadden de regie terug te hebben.  Kortom, je kunt bij ons wel online aan de slag, maar alleen op onderdelen waar dat verantwoord is.  Tijdelijk krijg je die ONS training gratis bij het maken van een online ouderschapsplan.

Ennn….. er is altijd persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Scroll naar boven