Schrijf je in voor het gratis webinar
'COMMUNICATIE VERBETEREN'

Mediation bij conflicten

Mediation is het Engelse woord voor bemiddeling. Wanneer mensen er onderling niet uitkomen, kan een mediator uitkomst bieden. Kids First Mediators helpen om ouders, weer met elkaar in gesprek te komen. Weer naar elkaar te luisteren. 

Door te onderzoeken wat de belangen achter standpunten zijn, kunnen nieuwe oplossingen worden gevonden. Oplossingen die voor iedereen goed werken. Immers is het voor iedereen van belang, dat afspraken daadwerkelijk worden nagekomen. 

Daar hebben we een beetje een eigenwijze werkwijze in. Maar die is wel uitermate succesvol gebleken.

Waarom er MEER NODIG IS BIJ CONFLICTEN

Meestal is er binnen de relatie iets kapot gegaan. Uit elkaar gaan maakt dat niet weer heel. Vaak is er een breuk in vertrouwen en lukt het al geruime tijd niet meer om echt verbinding te maken.

Voor één van jullie beide was het in ieder geval op een gegeven moment genoeg. Thema’s als eenzaamheid, niet gezien worden, over grenzen heen gaan, controle, overspel of passiviteit kunnen misschien de oorzaak zijn de breuk.

Nu zijn jullie uit elkaar en hebben jullie nog steeds last van diezelfde patronen. Bijvoorbeeld doordat jij altijd de kar moet trekken, het nooit goed kunt doen, de ander altijd zeurt of omdat er gewoonweg altijd vervelende spanning is tussen jullie.

Jullie hebben nu een ervaren deskundige nodig, die weet waar je doorheen gaat. Hoe vermoeiend dit is en die weet wat er nodig is om hieruit te komen! Je bent hier aan het goede adres!

“We hadden voor het eerst in jaren een goed gesprek...”

5 jaar gelden hebben wij onze scheiding in gang gezet via een andere mediator. Dat ging op zich wel prima. Het was zakelijk en goed gedaan. We merkten dat de afspraken uit het ouderschapsplan niet zo goed werkte, maar het lukt ons niet om nieuwe afspraken te maken. We leken het nergens meer over eens. De kinderen gingen steeds meer puberen en zelfs liegen. Het werd echt vervelend. Mijn ex stelde mediation voor. Eerst vond ik dat raar, want we waren allang gescheiden. Maar kennelijk lossen mediators ook dit soort problemen op.

Ik dacht dat ik het heel vervelend zou vinden om daar van alles te moeten vertellen. Alsof ik naar een psycholoog moest ofzo. Ik houd er niet zoveel van om over mijn gevoel te praten. Gek genoeg, ging het als vanzelf. We hadden voor het eerst in jaren een goed gesprek. Zoals we hadden toen we verliefd waren. We hebben dingen uitgesproken. De mediator liet ons zien dat we steeds hetzelfde patroon hadden. Eigenlijk deden we hetzelfde tijdens ons huwelijk. We hebben twee gesprekken nodig gehad en maken nu weer zelf afspraken.

Het was confronterend. Eng ook wel. Maar het heeft geholpen. Ik had wel het vertrouwen dat de mediator mijn grenzen respecteerde. Als ik ergens niet over wilde praten, dan was dat geen probleem. Achteraf gezien hadden we dit tijdens de scheiding moeten doen. Dan was er veel minder kapot gemaakt.

4/5

BEn je het zat?

Een aantal van onze mediators zijn gespecialiseerd in het helpen oplossen van conflicten. Als jij genoeg hebt van die vervelende communicatie steeds, dan helpen zij jullie naar een goede samenwerking.

Ben je het zat?

Een aantal van onze mediators zijn gespecialiseerd in het helpen oplossen van conflicten. Als jij genoeg hebt van die vervelende communicatie steeds, dan helpen zij jullie naar een goede samenwerking.

Hard werken, je krijgt het niet cadeau!

Jullie overwegen om mediation in te zetten om je conflicten op te lossen. Dan krijg je te maken met een aantal zaken. Namelijk dat je bereid moet zijn om open en eerlijk aan de slag te gaan.

Je hoeft het niet leuk te vinden, maar je moet wel komen. Mediation kan alleen succesvol zijn, bij de inzet van beide ouders. Het is prima als je jezelf of de ander de schuld geeft. Als je maar bereid bent om echt te onderzoeken waar de conflicten vandaan komen, en nog veel belangrijker…. Wees bereid om afscheid te nemen van de conflicten. 

Zoals John Maxwell ooit zei ‘Mensen voelen zich soms vertrouwder met oude problemen, dan met nieuwe oplossingen’.

Ouderschapsplan maken
zelf alimentatie aanpassen

Mediation is geen therapie

In mediation werken we oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat we zoveel mogelijk vooruit kijken en aan oplossingen werken.

Wanneer er conflicten de kop opsteken, ontkomen we er meestal niet aan, om toch een beetje terug te kijken. Maar mediation is geen therapie. We kijken dus alleen terug, voor zover nodig en relevant. We spreken dingen uit en leren nieuwe vaardigheden om dat op een prettige manier te doen.

Bij conflicten komen emoties kijken. Boosheid, onmacht, verdriet en ga zo maar door. Daar ontkomen we niet aan. Weet wel dat je zelf altijd de baas blijft over wat je wel en niet deelt.

Dat onze mediator zorgt voor een veilige omgeving, waarin jij kunt vertellen wat nodig is. Je kunt erop vertrouwen dat wij jullie helpen grenzen te bewaken en geweldloos te communiceren.

“Het mooiste cadeau aan je kind is de vrijheid om van beide ouders te houden.”

Er is veel wat jij voor je kind kunt doen. Geen ruzie maken bijvoorbeeld. Je kind helpen omgaan met de mindere eigenschappen van anderen (waaronder jouw ex). Een kind is namelijk altijd loyaal aan beide ouders.

Misschien ben jij zelf behoorlijk emotioneel. Of heb je last van een vervelende ex. Dan is het een hele opgave om samen te werken; om ervoor te zorgen dat jullie contact niet ongelooflijk veel energie kost. Om zelf te blijven staan. Gehoord te worden, zonder dat alles onder spanning staat.

Voor alle ouders die zichzelf en hun kind een goede toekomst wensen, met energie voor leuke dingen, hebben wij de 'Ouderschap Na Scheiding' training ontwikkeld. Online te volgen en persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Voor onze cliënten, maar ook wanneer je elders in mediation zit, rechtszaken hebt lopen, een advocaat hebt ingeschakeld of het zelf aan het regelen bent is dit dé manier om te werken aan herstel in communicatie. En jezelf meer rust te gunnen.

Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, wel leren hoe je er zelf mee om wilt gaan.
Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
80 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

MISSCHIEN HELPT DIT JE OP WEG

Er zijn op dit moment geen berichten beschikbaar

HOE MAAK JE DE JUISTE KEUZE?

Ben je er nog niet over uit wat nou de beste aanvliegroute is? Maar weet je wel zeker dat je niet langer met conflicten wil leven? Zin in meer energie en harmonie? Bel Danique even om te overleggen wat het beste bij jou past. Je kunt haar bereiken op T.  085-130 44 44 of stuur een mail naar mail@kidsfirstmediation.nl

Scroll naar boven