Wens voor je kind in je ouderschapsplan opnemen

We beginnen met iets wat voor kinderen super belangrijk is. Alle kinderen hebben behoefte aan veiligheid, dat zorgt er voor dat zei zich goed kunnen ontwikkelen. Wanneer zij in een veilige omgeving opgroeien draagt dat bij aan de stabiliteit op alle fronten. 

KINDEREN DIE ZICH VEILIG, GEBORGEN EN GELIEFD VOELEN, ZIJN LATER MAKKELIJKER IN STAAT RELATIES OP TE BOUWEN EN TE ONDERHOUDEN.

Voor sommige mensen is gelukkig zijn, simpelweg de lastigste opgave die er is. Voor anderen is het een aangeboren ‘ way of life”.

 

Deze opdracht is altijd de basis van ieder ouderschapsplan. Maar we hebben er ook voor gekozen om hem in de ONS training op te nemen. Waarom? Omdat het jou helder laat krijgen waar je het allemaal voor doet. En omdat het de basis is waar vandaan je alles kunt opbouwen.

 Op deze basis kunnen de kinderen en jij altijd terugvallen. Dit is heel belangrijk want net zoals dat zichzelf serieus nemende bedrijven een missie en visie hebben werkt het ook voor gescheiden ouders heel goed om te weten waar ze naartoe werken. Als je het eens bent over de grote lijnen is het makkelijker om overeenstemming te krijgen over de kleine dingen. Dus ook wanneer je geen nieuw ouderschapsplan wilt opstellen, is deze opdracht buitengewoon handig om te doen.

In ieder geval helpt dit jou, om goed voor ogen te hebben wat voor jou belangrijk is. Daardoor kun je beter het gesprek aangaan met de andere ouder. Het helpt je ook om voor jezelf te bepalen of sommige dingen de moeite van de discussie waard zijn.

Het lijkt een simpele vraag, maar het is complexer dan je denkt.

Onze dromen en wensen leggen we immers ook indirect aan ons kind op. Heel veel ouders in onze praktijk zeggen zoiets als “Als mijn kind maar gelukkig is”.  Maar wat betekent dat dan? Mag het bijvoorbeeld stoppen met school om gelukkig te worden? Met 17 jaar de wereld rondreizen? Acteur worden? Heel jong moeder worden… Of…..

Je kunt nu aan de slag met het onderzoeksblad bovenaan deze pagina onder het kopje ‘materialen’. Indien je feedback wilt op hetgeen je hebt opgeschreven, kun je jouw ingevulde wens hieronder uploaden.

 

Scroll naar top