Online aan de slag?

WETEN WAAR JE AAN TOE BENT

Ga je uit elkaar, dan is een pakket vaak het meest voordelig. Je kunt ook kiezen voor het uurtarief. Je betaalt dan € 178,- per uur voor mediation. De kosten worden doorgaans gedeeld door de ouders. Betalen in termijnen is geen probleem.

Ik begeleid ouders rondom relatie, communicatie en scheiden. Dat kan zijn voor de scheiding, of soms lang daarna. Vaak help ik beide ouders (mediation), maar zeer regelmatig begeleid ik een vader of moeder 1 op 1. Bijvoorbeeld in hoog conflict scheidingen, wanneer er reeds een andere mediator of advocaat is ingeschakeld, maar men even wil sparren. Of wanneer je wilt leren zelf uit conflict te blijven. Het kan ook zijn dat één van beide ouders niet open staat voor mediation en ik zodoende één ouder bij sta. In dat geval is er een gereduceerd uurtarief van toepassing. Er wordt in dat geval € 110,- per uur doorbelast. Ik noem dat ‘Sparren met de PRO’.

Een overzicht van diensten en trajecten kun je vinden op de aanbiedingenpagina. 

Uit elkaar pakket COMPLEET

Het beste pakket om het goed en voordelig te regelen
1275 per persoon
 • Ouderschapsplan maak je bij ons
 • Gratis toegang tot de online training 'Ouderschapsplan maken'
 • Alimentatieberekeningen
 • Gratis toegang tot de online training 'Kinderalimentatie'
 • Financieel overzicht inclusief toeslagberekening
 • max 5 mediationgesprekken
 • Scheidingsovereenkomst (convenant)
 • Kindgesprek (vanaf 12 jaar)
Meest gekozen

Uit elkaar pakket COMPACT

Als je veel zelf kunt doen en goed met elkaar overweg kan
795 per persoon
 • Ouderschapsplan maak je zelf
 • Alimentatieberekeningen
 • Financieel overzicht inclusief toeslagberekening
 • max 3 mediationgesprekken
 • Scheidingsovereenkomst (convenant)
 • Afspraken maak je vooral onderling thuis

BIJ ELKE STAP IN JE SCHEIDING

Wij zijn er voor je. Wanneer je twijfelt of je wilt scheiden, of wanneer het besluit al is genomen. Misschien wil je veel zelf doen, online aan de slag of juist begeleiding van A tot Z. Alle ouders die het belang van hun kind centraal willen stellen en dus willen werken aan een goede samenwerking, zijn bij Kids First Mediation aan het goede adres. Wij helpen jullie het goed te regelen voor ouder en kind. Eerlijk en tegen overzichtelijke, betaalbare tarieven. Nu tijdelijk ook nog mooie aanbiedingen. Check het hier.

 

Kies je voor Kids First Mediation, dan ga je voor betrouwbaarheid en overzichtelijkheid. Dat zie je ook terug in onze tarieven. Jij wilt toch ook vooraf weten wat het je gaat kosten? Daarom bieden wij voordelige pakketprijzen. Een vast laag tarief, zonder verrassingen achteraf. Natuurlijk mag je in termijnen betalen. 

Liever een uurtarief? Ik reken € 178,- per uur voor mediation. Houd er rekening mee dat gesprekstijd wordt door belast en ook de tijd die we aan jouw dossier besteden. Bijvoorbeeld voor het maken van berekeningen, of het opstellen van een overeenkomst.

Je kunt ook online aan de slag. Je kan de kinderalimentatie laten berekenen,  een ouderschapsplan maken of de Ouderschap Na Scheiding training volgen. Deze ONS training helpt om de communicatie met de andere ouder direct te verbeteren. Onze online diensten zijn ook te combineren met gesprekken bij een mediator of advocaat. Kijk gerust even rond in de winkel. 

KOSTEN MEDIATION: KIES WAT BIJ JULLIE PAST

Uit elkaar gaan heeft veel juridische, fiscale en financiële gevolgen. Wil je daarin stap voor stap worden begeleid? De gesprekken en onderhandelingen bij ons aan tafel voeren en na gedegen advies zelf de beslissingen maken? Kies dan voor het All-in pakket compleet .

De gesprekken (maximaal 7 ) om tot een goede overeenkomst te komen zijn inbegrepen in de kosten mediation. Evenals een gesprek met jullie kind(eren), alimentatieberekeningen, financieel overzicht, opstellen van het convenant, de verdeling van het pensioen en het vermogen.

Voor de stellen die thuis (zelf) veel afspraken kunnen en willen maken en van Kids First Mediation uitsluitend advies en een stukje begeleiding nodig hebben is het All-in pakket compact de juiste keuze.

In maximaal 3 bijeenkomsten bespreken wij jullie beslissingen, maken een alimentatieberekening en adviseren waar nodig. Vervolgens stellen wij de overeenkomsten op. Dat doen we in begrijpelijke taal.  Jullie afspraken worden goed vastgelegd.

Het kan zijn dat bij wat meer complexe scheidingen, bijvoorbeeld in het geval van huwelijkse voorwaarden of wanneer één van beide ondernemer is dit meer tijd kost om je scheiding goed te regelen. Dan maken we daar vooraf afspraken over.

JE BENT BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

5/5

De afgelopen jaren hebben wij honderden ouders geholpen tijdens en na de scheiding, om het goed te regelen voor zichzelf en hun kinderen. 97% van de ouders zijn tevreden en bevelen ons aan bij anderen.

KORTING EN SUBSIDIE

Wanneer jouw inkomen, of dat van jouw (toekomstige) ex-partner onder een bepaalde grens zit, je niet over teveel vermogen beschikt én je niet zoveel geld te verdelen hebt (denk ook aan overwaarde op de woning) kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zogenaamde toevoeging. 

Je krijgt de kosten mediation dan grotendeels vergoed. In de volksmond is dat ook wel bekend als ‘ pro deo’.

Op de website van de raad voor rechtsbijstand kun je zien of je in aanmerking komt voor een toevoeging. Je mag ons ook even bellen, we kijken graag met je mee.

Soms worden de kosten mediation vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering. Het kan zijn dat de verzekeraar aanvullende eisen stelt aan de mediator. Overleg in beide gevallen even met ons, om te kijken welke mediator het beste bij jullie situatie past. De coachingstrajecten worden meestal niet vergoed, maar leveren wel heel erg veel op.

KLEINE LETTERTJES

Wij doen niet aan kantoorkosten en andere fratsen. Alle tarieven zijn natuurlijk weergegeven inclusief BTW. Je weet altijd precies waar je aan toe bent. 

RECHTBANK

Indien jullie getrouwd zijn, of een geregistreerd partnerschap hebben (en kinderen) dan dient jullie scheiding uit te worden gesproken door de rechtbank.

In dat geval stellen wij de overeenkomsten op en deze worden door de advocaat bij de rechtbank. Het griffierecht (rechtbankkosten) en kosten van de advocaat worden aan jullie doorbelast. Je hebt natuurlijk ook de vrijheid om de scheiding aan te vragen via je eigen advocaat.

Het griffierecht bedraagt in 2020 € 304,- voor jullie samen. De advocaatkosten zijn per advocaat verschillend.

EXTRA KOSTEN

Veel mensen komen in aanmerking voor een pakket. Maar een scheiding is altijd maatwerk. Soms is de communicatie erg verstoord en zorgt dat ervoor dat er meer gesprekken nodig zijn.

Het kan ook zijn dat er factoren zijn die het wat complexer maken en daardoor meer tijd vragen. Bijvoorbeeld met een zorgintensief kind (PGB), huwelijkse voorwaarden, een eigen onderneming of fiscale uitdagingen.

Wij laten altijd van tevoren weten of een pakket in jullie geval mogelijk is. Zo niet, maken we een scherpe offerte.

VEEL GESTELDE VRAGEN

We doen ons best om je zo volledig te informeren. Wil jij nog iets anders weten, voordat je een beslissing maakt? Bel ons gerust op 085-130 44 44. Je krijgt meestal Danique zelf aan de lijn. Ze helpt je graag verder.

Ja, al onze mediators bieden de mogelijkheid om jouw pakket in maximaal 3 termijnen te betalen.

Na het ondertekenen van de overeenkomst wordt de factuur voor het hele traject opgemaakt.

Het dossier wordt tevens aangemaakt en jullie kunnen al je gegevens gaan aanleveren.

In sommige gevallen is het raadzaam om de afspraken te bekrachtigen door de rechtbank. Bijvoorbeeld wanneer je de zorgverdeling of alimentatie aanpast. In dat geval zal een advocaat een verzoekschrift moeten indienen.

Die kosten voor de advocaat en rechtbank worden apart aan jullie doorbelast. Indien je een huwelijk of geregistreerd partnerschap (met kinderen) wilt ontbinden, moet dat altijd via de rechter. Houd rekening met een bedrag van maximaal € 475.- per persoon voor de rechtbank en advocaat samen.  Sommige advocaten kunnen het goedkoper doen.

Verder zijn alle tarieven incl. BTW en zijn er geen gekke kantoorkosten o.i.d. van toepassing. Alle mediation-kosten zijn inbegrepen.

Afspraken kun je kosteloos tot 24 uur van tevoren afzeggen. Daarna wordt de gehele tijd in rekening gebracht.

Er zijn 3 mediation-gesprekken inbegrepen. Dat is vrij weinig en betekent dat je veel zelf samen moet doen aan de hand van een stappenplan. In principe maak je zelf veel afspraken onderling en aan tafel met de mediator bespreken we de impact van die afspraken op de kinderen, financiën en de fiscale en juridische mogelijkheden. Wij stellen de overeenkomsten op (ouderschapsplan en scheidings-overeenkomst) en maken de alimentatieberekeningen en bespreken deze met jullie. Ook maken we berekeningen ten aanzien van hypotheekrente-aftrek en toeslagen. Wanneer de communicatie goed is tussen jullie en de situatie niet complex, kun je dit pakket kiezen. Je levert alles netjes en tijdig aan, aanpassingen doe je zelf als dat nodig is. Omdat je veel zelf doet en regelt, kunnen we het tarief laag houden.

Zowel de deelnemers als de mediator hebben het recht om de mediation (voortijdig) te beëindigen. Dit gebeurt trouwens vrijwel nooit.

Er is bij pakketprijzen geen restitutie mogelijk over eventuele niet (volledig) gebruikte diensten.

Indien er een uurtarief was afgesproken, zullen uitsluitend de gemaakte uren in rekening gebracht worden.

Scroll naar boven