Sommige mensen raken met elkaar in conflict tijdens de scheiding. Er spelen veel emoties, maar ook onzekerheid. Bijvoorbeeld over de woonsituatie, geld en vooral de kinderen. Soms is er gebrek aan vertrouwen en communicatie en dan is het lastig om al die zaken met elkaar te moeten regelen. Dat is heel begrijpelijk.

Vaak denken we dat als we eenmaal alles geregeld hebben deze vervelende spanning of conflicten vanzelf ophouden. Soms is dat ook zo, maar net zo vaak is dat niet het geval. Na de scheiding begint het pas echt. Jouw ex blijft wie die is. Bijvoorbeeld die controlfreak, afwezige ouder, onbetrouwbaar persoon of egoïst. En als dat zo is, kun je daar zelfs na de scheiding last van hebben. Wij helpen jou met het ‘Kom uit conflict Traject’.

Kinderen hebben baat bij ouders die elkaar respecteren en die samen kunnen werken. Want ruziënde ouders is één van de ergste dingen die een kind kan gebeuren. Dat geeft een gebrek aan veiligheid, veroorzaakt vaak loyaliteitsconflict en kan zelfs leiden tot hechtingsproblematiek. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Geen zorgen. Wij kunnen je helpen. Het mooiste is, je hebt er jouw ex niet voor nodig.

 

Herken jij?

Wil jij leren?

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Er zijn verschillende manier van 1-op-1 begeleiding mogelijk. Het meest effectieve traject is het 'Kom uit conflict traject'.

Het is de kracht van de combinatie die het zo succesvol maakt. Je volgt dan de online ONS training (Ouderschap Na Scheiding training), krijgt 1-op-1 begeleiding en als bonus kun je op 3 berichten (mails, WhatsApp bijvoorbeeld) feedback vragen. Kijk gerust wat het beste bij jou past.

1-op-1

Om te werken aan wat jij belangrijk vindt. Op jouw tempo. Online of in de praktijk in Alkmaar.
Afspraak inplannen

Power combi

Online traning in combinatie met persoonlijke coaching. De echte powercombi om snel stappen te maken.
Meer weten>

ZO WERKT HET

In tegenstelling tot wat men vaak denkt gaat de coach jou zeker niet vertellen hoe je het moet aanpakken.

Er is geen ‘one size fits all’ oplossing. Je herkent een goede coach, psycholoog of trainer dan ook aan de aanpak. Wil je een blijvend resultaat, wat écht werkt. Dan zal je dat zelf moeten onderzoeken, proberen, aanpassen en weer proberen. Dat is jouw weg. 

Een goede begeleider (of coach…) stelt jou daarbij de handige vragen, geeft voorbeelden, inzichten en weet jou zo te prikkelen, dat je zelf tot oplossingen komt. 

Dan krijg je oplossingen die een blijvend goed resultaat bewerkstelligen. Jouw oplossingen. En je voelt hem al aankomen, dat is hard werken.  Niet voor de coach, maar vooral voor jou. Maar jij kunt dat, omdat je je gesteund voelt.

Een goede coach weet waar jij doorheen gaat. Danique heeft inmiddels al honderden ouders geholpen om  uit de negativiteit te stappen. Meestal waren daar slechts 2 of 3 gesprekken voor nodig.

Zij werkt oplossingsgericht.  Zij helpt jou patronen te herkennen en geeft je tools daar anders mee om te gaan. Bijvoorbeeld als het gaat om grenzen aangeven, de ander in beweging brengen of het overbruggen van meningsverschillen. Zij helpt jou gehoord worden en met emoties omgaan. Wil jij dat ook?

JOUW EX GAAT NIET VERANDEREN

Een mediator is onpartijdig en neutraal. Die is er dus voor jou, maar ook voor de ander. Die legt uit en bemiddeld, maar je moet zelf beslissingen maken. Dat kan best lastig zijn. Zeker wanneer je last hebt van een vervelende ex, de ander niet wil meewerken of je tegen dingen bij jezelf aanloopt. Bovendien moet jouw ex daaraan mee willen werken.

Jouw ex gaat niet veranderen, maar jij kunt wel leren om er zelf zo goed mogelijk mee om te gaan. Dat is precies wat Danique je helpt bereiken. Het prettige is dat je de ander niet nodig hebt. Je gaat 1-op-1 aan de slag.

Om weer op eigen benen te staan, de kracht te vinden een mens en ouder te zijn die je wilt zijn, te accepteren wat er is en aan de slag te gaan met wat nodig is. Danique helpt je met grenzen aangeven, actie te nemen waar nodig en vooral geen onnodige ballast van anderen met je mee te nemen. Zij helpt je om met onzekerheid en emoties om te gaan en uit conflict te blijven. Dat kan zijn tijdens een mediationtraject, procedures bij rechtbank of zelfs lang nadat jullie uit elkaar zijn.

82 %
Van de deelnemers had achteraf gewild dat zij eerder hadden gekozen voor 1-op-1 begeleiding
2600 +
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan via mediation of online programma's
40 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training

INVESTEREN IN JEZELF

Dat levert altijd iets op! Het is nu niet de tijd om jezelf dingen te ontzeggen. Onze professional helpt jou snel het overzicht terug te krijgen.  Meer energie te hebben voor jezelf, de scheiding en je kind. Dat is echt onbetaalbaar. En heb je veel conflicten, een lastige ex of steek je je kop in het zand? Dan is het zo fijn als iemand je helpt om de dingen te krijgen, die bij je passen. 

Scroll naar boven