Kinderen willen geen stiefouder

De meeste kinderen willen geen stiefouder

Het samengestelde gezin is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Veel kinderen zitten er niet op te wachten. Zeker niet in het begin. Zij hebben niet gevraagd om de scheiding. Liever hebben ze 1 huis, met 1 set aan regels en gebruiken. Een veilige plek waar iedereen thuis hoort.

Maar zo is het niet altijd. En vaak wennen kinderen na verloop van tijd aan hun nieuwe gezinsstructuur. Sterker nog, ook regelmatig wordt het een gezellige dolle boel. Hard werken is het wel. Want waar het binnen een kerngezin al lastig is om met elkaar in verbinding te blijven. In een samengesteld gezin heeft een ieder zijn eigen rugzakje.

De kinderen hebben hier niet voor gekozen

De kinderen hebben dit gezin niet gekozen. Wij volwassenen wel. Alleen onderschatten we de impact vaak en regelmatig loopt de druk na verloop van tijd op. Zelfs wanneer je ongelooflijk gek op elkaar bent. Het is helemaal niet gek om dan op tijd aan de bel te trekken. Je wilt de kinderen (en jezelf) natuurlijk niet nog eens door de ellende van een scheiding laten gaan.

Het is ook helemaal geen teken van falen, wanneer je hier tegenaan loopt. Het is eigenlijk best heel normaal. We nemen allemaal onszelf mee, onze pijnplekken, onze communicatievoorkeuren en soms hebben we ook nog te maken met lastige exen. Het kan zijn dat we onze eigen kinderen anders behandelen, of meer van ze kunnen hebben. Het kan zijn dat kinderen lastig doen, of ander gedrag laten zien bij de één dan bij de ander.

Eenzaamheid

Relatie hulp

Wanneer jij merkt dat de spanning oploopt, is het zaak om hier snel mee aan de slag te gaan. Wanneer je relatietherapie te zwaar vindt, coaching niet jouw ding is (er zijn zoveel coaches- wie moet je kiezen), maar op een pragmatische, praktijkgerichte manier aan de slag wilt. Zodat je uit vervelende patronen stapt, zonder eindeloze therapieën aan te hoeven gaan. Dan is de relatiehelper misschien iets voor jullie.

Toekomstgericht, oplossingsgericht en met focus op herstel in verbinding en communicatie. In alle gevallen zijn wij gericht op herstel in vertrouwen en communicatie. Erachter komen wat belangrijk voor jou is. Of je nou uit elkaar gaat, of bij elkaar blijft. Dit cadeautje aan jezelf (en je kind) is altijd zeer waardevol. Want uit conflict blijven, dicht bij jezelf blijven en weten wat je wilt, werkt in alle facetten van jouw leven in positieve zin door.

Wil jij meer weten van deze mega-effectieve manier van relatiehulp? Lees dan hier verder of maak een vrijblijvende afspraak.

Interessant artikel? Deel de info!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezag en voogdij

Gezag en Voogdij

Gezag en voogdij is na de scheiding heel belangrijk. Vroeger was er sprake van een voogd en een toeziend voogd. Dat is inmiddels niet meer zo. Meestal zijn beide ouders belast met het ouderlijk gezag.

Lees verder »
Scroll naar boven