JURIDISCHE ZAKEN

In begrijpelijke taal uitgelegd, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Omdat je wilt dat afspraken worden nagekomen.

JURIDISCH GOED GEREGELD

Recht hebben en recht krijgen zijn verschillende dingen. Misschien willen jullie wel andere afspraken maken, dan hoe het in de wet staat.  Dan wil je weten of dat kan en wat eventuele consequenties zijn. Bij Kids First Mediation gaan we uit van hoe jullie het willen regelen. We leggen alles uit in begrijpelijke taal, zodat je zelf goed beslissingen kunt nemen. Het is afhankelijk van de situatie of je via de rechtbank moet scheiden.

Getrouwd
Samenleven

CONVENANT

Afspraken over de woning, de inboedel, pensioen, fiscaliteit, partneralimentatie en het vermogen leggen we vast in een echtscheidingsovereenkomst. Dat wordt ook wel convenant genoemd.

OUDERSCHAPSPLAN

Afspraken over de kinderen zoals de omgangsregeling, kinderalimentatie het gezag en communicatie leggen we vast in het ouderschapsplan. 

RECHTBANK

Wanneer je getrouwd bent, of een geregistreerd partnerschap hebt (met kinderen) dan gaan beide overeenkomsten naar de rechtbank. Die spreekt dan de echtscheiding uit. Je hoeft er niet zelf naar toe. Wel kan je kind een oproep krijgen.

ZEKERHEID VOOROP

Je wilt zekerheid. Dat afspraken worden nagekomen en je later niet onnodig in de problemen komt. Het is daarom belangrijk dat alles goed wordt vastgelegd. Daarom schrijven wij alle overeenkomsten in begrijpelijke taal. Zo kun je altijd zelf nalezen hoe het ook alweer zat.

80 %
Van de mediationtrajecten in 2020 zijn succesvol afgerond
2600 +
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
40 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training

DE VOORDELEN VAN GOED ADVIES

Getrouwd of niet. Wanneer je samen kinderen hebt en niet (meer) samen woont, dan zijn er juridische aspecten waar je rekening mee moet houden.

Enerzijds gaat dat over het goed vastleggen van afspraken, maar het begint al daarvoor. Bij het maken van de juiste keuzes. Wanneer je het beide ergens over eens bent mag je in principe (bijna) alles afspreken wat je wilt.

Maar elke beslissing kan wel gevolgen hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van belastingen.  Geef je iets weg? Dan moet er bijna altijd belasting over betaald worden. 

Sommige dingen kun je wel afspreken, maar houden geen stand. Bijvoorbeeld wanneer je afspreekt dat de andere ouder niet mag verhuizen. Wij leggen jullie alles uit over je rechten en plichten en de gevolgen van eventuele beslissingen. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en je problemen in de toekomst voorkomt.

BETROUWBAAR EN DESKUNDIG

Weten wat je rechten en plichten zijn, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken. In gesprek met de ander om afspraken te maken, die voor jullie allebei goed uitpakken. Dat vastleggen in gedegen overeenkomsten, zodat juridisch alles goed is geregeld.

WAT ANDERE OUDERS OVER ONS ZEGGEN

Mijn ex kwam de afspraken niet na die we hadden gemaakt. Bij Kids First Mediation hebben we toen een ouderschapsplan op laten stellen. Ze heeft precies uitgelegd hoe de wet in elkaar zit. Ook wat de rechten van ons kind zijn. Nu hebben we een ouderschapsplan waar we ons aan houden.
Peter
Vader van Meis
De belasting vroeg het ouderschapslan op. Ik was echt bang dat we in de problemen kwamen, maar alles is goedgekeurd. Ze wilden weten of we echt co-ouderschap hadden in verband met de voordelen. Gelukkig was alles goed vastgelegd en is alles gewoon goedgekeurd.
Joke
Moeder van Senna en Vlinder
Onze huwelijkse voorwaarden waren bijna niet te ontcijferen. Ik had geen idee meer wat er stond en we hadden er nooit meer naar om gekeken. Inmiddels hebben we allebei erfenissen gekregen, hebben we extra afgelost op ons huis en was er een schenking. Alles bleek juridisch best lastig te verdelen, maar het werd heel overzichtelijk gemaakt en netjes uitgelegd. Uiteindelijk wilden we toch alles eerlijk delen. Gelukkig bleek dat te regelen.
Marloes en Henk
Gescheidenna 27 jaar huwelijk
Scroll naar boven