Is mediation geschikt voor elk conflict?

Conflicten in relaties, altijd mediation?

Hoeveel relaties heb je tijdens een mensenleven? Oneindig veel. Om te beginnen: de relaties die dicht bij het hart zijn, je partner, je kinderen, je ouders, broers en zussen. Maar  ook relaties met werknemer of werkgever, vrienden,  buren  of klanten.

Ik had me bij de start van mijn praktijk dit niet zo gerealiseerd. Bij het woord relatie dacht ik eigenlijk alleen aan mijn lief. Maar juist omdat het woord ‘conflict’ bij mediation centraal staat, werd mij  duidelijk dat er altijd sprake is van een relatie. Dat besef maakte mijn werk alleen maar mooier. Toch word ik nog steeds verrast door relaties.

Wat is er aan de hand?

Een week of wat geleden werd ik gebeld door een meneer, we zaten beiden in de auto. Dat komt het gesprek meestal niet ten goede. Maar het was niet anders. Deze meneer was ten einde raad en belde mij op met de vraag of ik iets voor hem kon betekenen met mediation. Het ging over de relatie tussen hem en zijn vader.  Ja, zo’n relatie kan natuurlijk in aanmerking komen voor mediation, maar dan moet er ook echt sprake zijn van een conflict.  Dat leek hier niet aan de hand. Ik stelde voor om met beide partijen om tafel te gaan om kennis te maken en te zien wat ik voor hen kon betekenen. Dat was akkoord.

Spannend

Op de dag van de afspraak realiseerde ik me dat het spannend was aangezien de vader pas een half uur voor mijn komst op de hoogte werd gesteld. Ik probeerde me in te beelden hoe dat voor hem zou zijn en in welke sfeer ik terecht zou komen. Ik bereidde me ook onbewust voor op een afwijzing.

Gelukkig verliep het heel anders. Vader stond zeker open voor hulp. Er ontstond een prachtig gesprek tussen twee mensen die elkaar langzaam weer vonden in hun overeenkomsten. Langzaam begon het besef te ontstaan dat de verwijdering die ze gevoeld hadden, werd beïnvloed door miscommunicatie, fysieke afstand en fysieke mogelijkheden en onmogelijkheden.

Nieuwe dimensie

Beiden waren heel blij met dit gesprek. Het had opluchting gebracht en een mogelijkheid om weer opnieuw met elkaar te verbinden. Verbinden misschien niet zoals ze al jaren gewend waren, maar op een nieuwe manier. Rekening houdend met de mogelijkheden en onmogelijkheden en deze van elkaar te accepteren. Zo kwam er een nieuwe dimensie in de relatie tussen zoon en vader.

Zijn we klaar? Dat is aan hun. Zij zijn op de goede weg.

OOK EVEN DIT….

Facebookgroep co-ouders

Even sparren?

Heb je behoefte aan iemand die even met jou meedenkt in deze lastige periode? Je helpt een goede brief op te stellen of in overleg te komen met de andere ouder?

Kids First Mediation biedt nu korte coachingssessies aan van 30 minuten voor € 45,-. De korting van € 20,- is geldig tot 28 april. Je kunt direct tijd reserveren in de online agenda.
€ 20 Korting

Even sparren?

Heb je behoefte aan iemand die even met jou meedenkt in deze lastige periode? Je helpt een goede brief op te stellen of in overleg te komen met de andere ouder? Kids First Mediation biedt nu korte coachingssessies aan van 30 minuten voor € 45,-. De korting van € 20,- is geldig tot 28 april. Je kunt direct tijd reserveren in de online agenda. ​
€ 20 Korting
vragen over coronavirus co-ouderschap
Danique Schoorl

Omgangsregeling tijdens coronavirus

Wel of niet wisselen in deze situatie? Effect van Lockdown. Wat als de ander veel meer moet opvangen? Kan en mag je dat vragen?
Lees verder
Financien

Minder alimentatie betalen als je minder inkomsten hebt door Coronavirus

Alimentatie tijdens Coronavirus. Wat doe je als één van beide minder inkomen heeft? Je kunt niet zomaar minder betalen. Wat als de kinderen nu veel ...
Lees verder
co-ouderschap en corona
Danique Schoorl

Co-ouderschap ten tijde van Corona Virus

Heel veel co-ouders merken dat de spanning oploopt tijdens deze coronacrisis. Hoe voorkom je ruzie? Hoe zit het met de omgangsregeling?
Lees verder
Zelf de kinderalimentatie aanpassen
Financien

Zelf de kinderalimentatie aanpassen

Zijn de kinderen tijdelijk meer bij jou of bij de andere ouder en wil je zelf de kinderalimentatie aanpassen? Wij leggen je uit hoe je ...
Lees verder
GEWELDLOZE COMMUNICATIE
Danique Schoorl

Geweldloze communicatie gescheiden ouders

Soms is het heel lastig om gehoord te worden. Heb je het idee dat elk normaal gesprek een ruzie wordt. Dat alles wat je zegt ...
Lees verder

Interessant artikel? Deel de info!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Wil je de belangrijkste 2 hoofdstukken van de Ouderschap Na Scheiding training GRATIS ontvangen? Laat jouw gegevens achter en dan krijg je bericht van ons, zodra dat beschikbaar is. (Wij werken er nu as we speak aan om dat beschikbaar te maken)
[activecampaign form=10]
Scroll naar boven