SNEL OVERZICHT NODIG?

Omdat jij al een tijdje over scheiden hebt nagedacht, kan het zijn dat je al een deel van je boosheid, teleurstelling of verdriet hebt verwerkt. Dat jij er al aan toe bent om over de praktische zaken na te denken, en de scheiding daadwerkelijk in gang te zetten. 

Voor je partner is dit misschien heel anders. Hij of zij heeft jouw beslissing wellicht niet zien aankomen, wil jouw beslissing nog niet onder ogen zien en heeft nog hoop dat het goed komt tussen jullie. Jij zit dan al over de helft van je verwerkingsproces, terwijl je partner nog maar aan het begin staat en misschien heel emotioneel is.

Scheiden is voor alle partijen een ingrijpende gebeurtenis. Daarom helpen we jullie om in overleg tot afspraken te komen die voor jullie allebei goed zijn.  De mediators van Kids First Mediation helpen jullie niet alleen met de communicatie, maar zijn ook financieel en juridisch deskundig. Zo heb je één aanspreekpunt, waar je met al je vragen terecht kunt. En dat voor een vast, laag tarief.

Je staat er niet alleen voor. Op ons kun je rekenen. 

EEN MOEILIJKE BESLISSING

Voor diegene die het initiatief neemt, is uit elkaar gaan ook een moeilijke beslissing.  Daar wordt nog wel eens aan voorbij gegaan. Maar vaak is er al veel geprobeerd. Praten, je beste beentje voor zetten, afspraken. Steeds dacht je dat het nu beter zou worden en ben je weer teleurgesteld. Of misschien is er wel sprake van overspel. Hoe jou verhaal ook is, het is heel verdrietig, zeker als je kinderen hebt. Je zegt niet zomaar ‘ik wil scheiden’.

Pijn, zorgen en onzekerheid kunnen emoties versterken en kunnen ervoor zorgen dat er verwijten gemaakt worden. Dat de communicatie wordt verstoord, met soms zelfs een vechtscheiding tot gevolg. Daar zijn jullie een leven lang de dupe van.

Om die ellende te voorkomen is het belangrijk dat jullie op hetzelfde niveau komen. Dat je elkaar weer kunt verstaan. Dat er over en weer begrip ontstaat (hoe lastig ook). Jullie moeten immers samen verder als ouders.  Onze ervaren mediators helpen jullie helpen de angel uit het conflict te halen en zorgen ervoor dat je snel inzicht hebt in wat je te wachten staat. Wat de uiteindelijke uitkomst van de gesprekken ook zal zijn. Het belangrijkste doel is dat jullie – hoe dan ook – samen verder kunnen als ouders. 

Onze aanpak is misschien wat anders dan anders, maar wel heel succesvol. Twijfel je nog of uit elkaar gaan de beste optie is? Lees dan hier even verder.

BETROUWBARE INFORMATIE

Er komt veel op je af.  Dan is het prettig als je goed geïnformeerd beslissingen kunt maken. Je kunt heel veel lezen op ons BLOG of bekijk de videos 

“Het mooiste cadeau aan je kind is de vrijheid om van beide ouders te houden.”

Er is veel wat jij voor je kind kunt doen in deze periode. Geen ruzie maken bijvoorbeeld. Je kind helpen omgaan met de mindere eigenschappen van anderen (waaronder jouw ex). Een kind is namelijk altijd loyaal aan beide ouders.

Misschien ben jij zelf behoorlijk emotioneel. Of heb je last van een vervelende ex. Dan is het een hele opgave om samen te werken; om ervoor te zorgen dat jullie contact niet ongelooflijk veel energie kost. Om zelf te blijven staan. Gehoord te worden, zonder dat alles onder spanning staat.

Voor alle ouders die zichzelf en hun kind een goede toekomst wensen, met energie voor leuke dingen, hebben wij de 'Ouderschap Na Scheiding' training ontwikkeld. Online te volgen en persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Voor onze cliënten, maar ook wanneer je elders in mediation zit, rechtszaken hebt lopen, een advocaat hebt ingeschakeld of het zelf aan het regelen bent is dit dé manier om te werken aan herstel in communicatie. En jezelf meer rust te gunnen.

Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, wel leren hoe je er zelf mee om wilt gaan.

JOUW KIND CENTRAAL

Wat er ook gebeurt jullie blijven altijd samen ouders. Wat je ook doet, uiteindelijk kom je je (ex)partner weer tegen op ouderavonden, schoolfeesten en de bruiloft van je kind(eren). Als je de impact van de scheiding op jouw kind wilt beperken, is goede samenwerking met de andere ouder noodzakelijk. Dat is voor jezelf trouwens ook wel fijn. Want je wilt natuurlijk straks ook weer je energie terug, zodat je weer kunt genieten van het leven.

 Hoe wil jij dat je kind later op deze tijd terug kijkt?

Van de mediationtrajecten in 2019 zijn succesvol afgerond
80 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

BETROUWBAAR & DESKUNDIG

3/5
We hadden het compacte pakket. Dat was voor ons ook goed. Er was niet zoveel te verdelen en over de kinderen waren we het wel eens. Ze heeft nog wel tips gegeven over de kinderen, waar we zelf nooit aan hadden gedacht. Over het brengen en halen bijvoorbeeld. Ik ben trots op hoe we het hebben aangepakt. We zijn nog steeds goede vrienden en onze kinderen zijn ook trots op ons.
Lisa
Gescheiden in 2018
5/5
'Wij wisten precies wat we wilden. Kids First Mediation heeft alles voor ons op papier gezet. Hebben ze ons nog even behoed voor een grap die ons duur had komen te staan. Ik zag af van de overwaarde en dat zou de belasting kunnen zien als schenking. Top dat ze ons daarvoor waarschuwde en ons hebben uitgelegd hoe we dat konden oplossen. Snel en niet te duur. Ik kan het iedereen aanraden.'
Peter en Sandra
Gescheiden in 2019
4.5/5
'Ik liep er al een tijdje mee rond, maar durfde de knoop niet door te hakken. De gedachte dat ik straks met 3 kinderen op een flatje terecht zou komen boezemde mij angst in. Ik wilde mijn vriend ook niet kwetsen. Toen ik eindelijk durfde te zeggen dat ik weg wilde, werd hij heel boos. Hij zou me kapot maken zei die. Ik kon niet tegen hem op en ik dacht dat we er bij mediation niet uit zouden komen. De ruzie was zo erg. Toen ben ik coaching gaan volgen en die online training gaan doen. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het veel zou uithalen, maar het is eindelijk toch gelukt om een ouderschapsplan te maken. Komt ook omdat de mediator echt streng voor ons was. Ik ben nu aan het sparen voor het jaarprogramma. Dat lijkt me echt geweldig. '
Marie
Gescheiden in 2019
4.5/5
'Ik was bang dat mijn vrouw een soort van therapie had uitgezocht en daar zat ik echt niet op te wachten. Maar mediation blijkt heel pragmatisch te zijn. Over alle juridische dingen te gaan. Viel dus alles mee. We hadden een dingetje over de alimentatie, maar daar zijn we goed uitgekomen. Ze weten echt van alle regeltjes en toeslagen. '
Jan
Gescheiden in 2018

Online aan de slag

Bij Kids First Mediation zijn we geen voorstander van online scheiden, omdat wij zien hoe vaak dat mis gaat. Jaren later kunnen mensen dan nog in de problemen komen met toeslagen, de woning, De Belastingdienst of elkaar.

Dat betekent niet dat we ouderwets zijn. Integendeel. Het is heel helpend gebleken om online informatie te combineren met persoonlijk advies. Onze ‘Ouderschap Na Scheiding’ training wordt gevolgd door ouders die thuis aan de slag willen, via andere advocaten of mediators uit elkaar gaan, of die al jaren uit elkaar zijn.

En de reacties zijn tot nu toe heel positief. Zij ervaren meer rust en het lukt hen om uit conflict te blijven. Ze vertellen ons dat ze binnen 2 weken al meer energie hadden en het gevoel hadden de regie terug te hebben.  Kortom, je kunt bij ons wel online aan de slag, maar alleen op onderdelen waar dat verantwoord is.  Tijdelijk krijg je die ONS training gratis bij het maken van een online ouderschapsplan.

Ennn….. er is altijd persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Scroll naar boven