Ik wil scheiden
maar mijn partner
wil het niet.

Een duivels dilemma waarbij duidelijke communicatie het belangrijkste is. Maar dat is precies het probleem. Wanneer je die keuze gemaakt hebt kan het zijn dat je verwacht dat je partner het wel zal begrijpen. Je hebt immers al zo vaak gezegd dat het niet meer gaat. Jullie hebben altijd ruzie. De intimiteit is al lang verdwenen. De relatie is nog puur mechanisch. Dit kan toch ook niet bevredigend zijn voor de ander.

Hoe kom je nu tot een gesprek waarbij je uiteindelijk samen de keuze maakt ‘scheiden of blijven’?

Facebookgroep co-ouders

Vragen om het gesprek op gang te helpen

Wat waren je verwachtingen toen jullie elkaar leerden kennen? Spreek ze naar elkaar uit, schrijf ze desnoods op. Welke zijn uit gekomen, welke zijn bijgesteld (en waarom)?

Op welk moment, voor jou,  werden de uitgekomen verwachtingen ondergeschikt aan de niet uitgekomen verwachtingen en ging de relatie schuiven?

Wat deed dat met je?

Hoe komt het dat we dit niet met elkaar bespraken?

Wat ben jij kwijt geraakt in de relatie?

Wat voelen we nog voor elkaar?

Wat betekent dit? Kunnen we verder of is de koek op? 

Communicatie verbeteren?

Is het soms even lastig tussen jullie en wil je graag een werkbare relatie met de andere ouder? Of ben je op zoek naar betrouwbare informatie?
GRATIS

Communicatie verbeteren?

Is het soms even lastig tussen jullie en wil je graag een werkbare relatie met de andere ouder? Of ben je op zoek naar betrouwbare informatie?
Gratis

Ook na dit gesprek kan de een wel en ander niet willen scheiden. Dan is het goed om uit te zoeken waarom de partner die niet wil scheiden samen wil blijven met iemand die niet meer om hem of haar geeft.

Een aantal veel voorkomende redenen: onzekerheid, angst voor de toekomst, gezichtsverlies, bang om de kinderen kwijt te raken,  financiële teruggang, verlies van controle.

Allemaal geldige redenen die niet onder tafel geschoven moeten worden. Door hiervoor aandacht te hebben en deze serieus te nemen blijf je in gesprek en leidt dit uiteindelijk tot een samen gedragen keuze.

De samen gedragen keuze voorwaarde voor een ‘goede’ scheiding met aandacht voor de kinderen, het ouderschap en elkaar.

Interessant artikel? Deel de info!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Scroll naar boven