Ik mis mijn kind – verhaal van een moeder

Het is zaterdagavond en vriendinnen vragen mij of ik mee ga, iets leuks doen. Maar ik ben verscheurd. Het gevoel wat ik heb zodra de kinderen hier weg zijn is alles overheersend. De dagen vol plannen, zodat ik er niet aan hoef te denken, werkt niet.

Zwelgen in zelfmedelijden en een beetje doelloos met de telefoon in de hand, wachten totdat ik naar bed kan is wat ik nu al tijden doe. Dat wij nu uit elkaar zijn, daar kan ik wel mee leven. Maar dat ik mijn kinderen steeds moet missen, dat heb ik echt onderschat.

Maar ja, je kunt ze ook niet bij hun vader weg houden. Andere ouders begrijpen mij niet. Het lijkt hen heerlijk om tijd voor jezelf te hebben.

Hoe ik mij voel heeft invloed op de kinderen

Pas onlangs ben ik erachter gekomen dat dit gevoel wat ik steeds heb, een enorme impact heeft op mijn kinderen. Dat zij dit, ondanks dat ik er nooit wat over zeg, toch zien en voelen.

Dat dit inspeelt op hun gevoel van loyaliteit en dat ze het eigenlijk niet fijn vinden om naar hun vader te gaan. Ze willen mij niet alleen laten. Ik dacht dat ze het bij mij gewoon fijner vonden. Had ik dit soort dingen maar geweten toen we dat ouderschapsplan gingen maken.

We hebben toen eigenlijk vooral geregeld wanneer ze bij wie zijn en wie wat betaalt. Maar hoe je nou met dit soort dingen om moet gaan. Wat nou het beste is voor mijn kinderen en waarom. Ik had geen idee. En daar betaal ik nog iedere dag de prijs voor.

Inmiddels praten mijn ex en ik nauwelijks. Het lijkt wel een narcist, denkt alleen maar aan zichzelf en lijkt alles wat ik zeg wel verkeerd op te vatten. Of het boeit hem niet, maar hoe doe ik dat dan met de kinderen….? Ik mis mijn kind gewoon elke dag.

Wil jij de communicatie tussen jou en jouw ex verbeteren?

Hoeveel impact de scheiding op je kind heeft, is grotendeels afhankelijk van een goede samenwerking tussen ouders. 

Zelfs wanneer jouw ex er een potje van maakt, kun je snel stappen maken na het volgen van deze training. Dat levert direct meer harmonie en energie op!

Erover praten werkt niet

 

Gelukkig had ik vriendinnen die altijd naar mijn verhalen wilden luisteren. Ze stonden echt voor mij klaar. Maar na een gezellige borrel gingen zij terug naar hun gezin en was ik weer alleen. Ik probeerde te sporten, winkelen of een beetje werk te doen. Maar ik mis mijn kind….

Het hoogtepunt van mijn dag was het vaste belmoment wat ik had met mijn kinderen. Elke dag voor het eten belde ik ze. Ik wilde dat ze zouden weten dat ik altijd aan ze dacht. Dat ik ze niet in de steek had gelaten. Ik heb geen kinderen gekregen om ze een deel van de week te moeten missen.

Ondertussen mocht ik van mijn ex niet meer zo vaak bellen. Hij vond dat het niet goed was voor de kinderen. De kinderen zouden daarna van slag zijn. Ik vond op mijn beurt, dat hij zich niet zo moest aanstellen. Nogal wiedes dat de kinderen hun moeder missen. Mogen ze niet verdrietig of boos zijn? Dat hij dat niet in goede banen kon leiden, zag ik als een teken van zijn gebrek aan talent om een goede vader te zijn. Bovendien vertelden de kinderen steeds vaker met tegenzin naar hun vader te gaan.

De spanningen tussen ons liepen op. We hadden ons voorgenomen van die ouders te zijn, die bij het brengen en halen nog een gezellige kop koffie zouden drinken. Toen we op het punt waren aangekomen dat we Jasper en Eef bij het tuinhek afzette, wist ik dat er iets moest gebeuren.

SPARREN MET DE PRO

Is het soms even lastig tussen jullie en wil je graag een werkbare relatie met de andere ouder? Of ben je op zoek naar betrouwbare informatie? Stel al je vragen aan één van de professionals. Een consult kost € 55 en je kunt altijd binnen 24 uur terecjt.

Communicatie verbeteren?

Is het soms even lastig tussen jullie en wil je graag een werkbare relatie met de andere ouder? Of ben je op zoek naar betrouwbare informatie? Stel al je vragen aan één van de professionals. Een consult kost € 55 en je kunt altijd binnen 24 uur terecjt.

IK NAM AFSCHEID VAN MIJN EX

Mediation stelde ik voor aan mijn ex. Hij wilde niet. Met mij viel niet te praten. Wat moest ik dan? Ik besloot het er niet bij te laten zitten. Mijn kinderen zaten tussen twee vuren, ik voelde mij ellendig en had de hele dag stress. Steeds zat ik weer te wachten op het volgende vervelende berichtje.

Ik ben gaan bekijken wat ik zelf kon doen. Ik wilde niet meer dat mijn ex zo een grote invloed had op mij. Ik wilde sterker in mijn schoenen staan. Het is het beste wat ik ooit heb gedaan. 

Het was tijd om afscheid te nemen van mijn ex. Om afscheid te nemen van al die verwijten en pijn. Van die ruzies en discussies. Gek genoeg kwam ik er toen pas achter dat de scheiding ook betekende dat ik niet meer zoveel verantwoording aan mijn ex hoefde af te leggen over alles wat ik deed. Ik leerde mijn grenzen kennen en aangeven. Wil jij ook weten hoe je dat kunt leren? Lees dit blog dan eens.

Mis het niet...

De komende tijd schrijf ik meer van deze blogs, wil je een seintje krijgen als het volgende blog online is (max 10 mails per jaar hoor, want SPAM zit niemand op te wachten). Laat hieronder jouw gegevens achter. 

Ik mis mijn kind nog steeds. Ik bel de kinderen niet meer elke dag. Ik heb mijn eigen grenzen leren herkennen, maar respecteer ook die van mijn ex. Het is nog steeds moeilijk om mijn kinderen te missen, maar ik ben er wel achter dat ook ik een aandeel had in het loyaliteitsconflict wat de kinderen hadden.

Zij hadden het gevoel te moeten zorgen voor mij. Zij zagen mijn verdriet en voelden zich schuldig als ze plezier hadden bij hun vader. Dat was even slikken. Er zijn een hoop kleine dingen die ik heb veranderd, waardoor de kinderen beter in hun vel zitten. Het grootste verschil is dat ik nu ook regelmatig met ze praat. Dat deed ik natuurlijk al wel, maar nu praat ik ook over de scheiding met ze. Ik vertel ze dat ze alle gevoelens mogen delen. En dat dat er allemaal mag zijn. Dat zij geen grote mensen dingen hoeven oplossen.

Achteraf gezien had ik graag gewild dat we andere begeleiding hadden gehad tijdens onze scheiding. Iemand die ons had geholpen om er meer voor onze kinderen te zijn. Overmand door de stress en emoties, heb ik het wel geprobeerd er voor de kinderen te zijn. Maar ze hebben teveel mee gekregen van alles wat ik doormaakte. Dat heeft groot effect op hen gehad.

Gelukkig komen we in rustige wateren en gaat het nu goed. Met mij en de kinderen. En misschien wil mijn ex later toch nog wel een keer met mij om tafel. Er valt namelijk heel goed met mij te praten!

Interessant artikel? Deel de info!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

1 gedachte over “Ik mis mijn kind – verhaal van een moeder”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven