MEDIATION TIJDENS CORONAVIRUS

De uitbraak van het Coronavirus heeft een enorme impact op ons allemaal. Wij merken dat veel gescheiden ouders vragen hebben en dat in sommige gevallen de relatie onder druk komt te staan. Om deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden hebben wij verschillende blogs geschreven om jou zoveel mogelijk informatie geven.

Ook voor ons (juristen, mediators en coaches) is dit een unieke situatie. Wij hebben dus geen pasklare oplossingen, maar denken met jou mee, zodat je zo goed mogelijk door deze periode komt. Hieronder vind je de manieren waarop wij er tijdens de Coronacrisis voor jou zijn.

Je kunt ook deelnemen aan ons gratis webinar en daar je vragen stellen. Opgeven kan hier. Maar geef je alleen op, als je er ook echt bij kunt zijn, want er zijn enorm veel vragen en we kunnen slechts 25 deelnemers per keer in het webinar hebben. Ook zijn er regelmatig Facebook live sessies, waarin we jouw vragen beantwoorden. Als je lid wordt van onze Facebook pagina, krijg je hiervan automatisch bericht.

online mediation corona

Niet alles kan worden uitgesteld vanwege het Corona virus. Want wat als je flink in conflict komt met de andere ouder? Dan kun je misschien mediation gebruiken. Juist nu. Wij begrijpen dat. 

Daarom kun je online terecht. Bijvoorbeeld voor mediation en coaching. Maar ook ben je welkom bij onze professional in de praktijk.

 

ONLINE MEDIATION: OOK ALS JE NIET HANDIG BENT MET DE PC

We plannen een afspraak in. In de afspraakbevestiging vind je een link. Op het afgesproken tijdstip hoe je alleen maar op de link te klikken. Je komt direct in de online vergadering terecht.

In geval van mediation zal jouw (ex)partner op zijn of haar eigen link klikken en ook deelnemen. We kunnen elkaar allemaal zien en horen.

Dit kan op mobiel, tablet of pc. Mits je maar geluid en beeld hebt. Dit is veilig, betrouwbaar en heel gemakkelijk. Jij kan dat ook.

 

Communicatie met jouw ex verbeteren?

vragen over coronavirus co-ouderschap

Wil de ander niet in (online)mediation, maar zijn er zaken waarvan je echt even niet weet hoe je ermee om moet gaan?

Ook dan zijn wij er voor je. Je kunt nu gebruik maken van online coaching. 1-op-1 sparren met de professional. Danique is de oprichter van Kids First Mediation en is (kinder)coach, therapeut en mediator. Zij of een van de collega’s  helpt jou in een gesprek van 30 minuten op weg. 

Soms schrijven wij een brief voor je, waarin we duidelijk uitleggen wat de adviezen van het RIVM betekenen voor de omgangsregeling, soms helpen we jou in een gesprek op weg om zelf op een handige manier het gesprek aan te gaan met de andere ouder, of we verwijzen jou door naar een advocaat. Voor die gesprekken betaal je nu tijdelijk geen € 65,- maar € 45,-. 

Ook wanneer je juridische of financiële vragen hebt kun je voor hetzelfde bedrag bij onze specialisten terecht. Stuur een mail naar danique@kidsfirstmediation.nl of plan hier jouw afspraak in.

Hoe het werkt

Plan online jouw afspraak in. Je kunt zelf kiezen met welke mediator, jurist of coach. Je ontvangt daarvan automatisch een bevestiging.

Wij stellen vervolgens een overeenkomst op, zodat je precies kunt zien wat je kunt verwachten en waarin wij tekenen voor geheimhouding e.d. Nadat je die ondertekent (een foto mag ook) hebt terug gestuurd, ontvang je de nota. Vanwege de coronadrukte willen wij je vragen die nota voorafgaand aan het gesprek te voldoen. Alleen bij ‘sparren met de pro dient er vooruit betaald te worden’.

Mediation vindt plaats via beeldbellen (teams) en 1-op-1 sparren kan telefonisch of via teams. Wil jij snel geholpen worden? Wacht niet langer en plan hier jouw afspraak in.

Danique Schoorl

TIJDELIJKE ALIMENTATIE

Hebben jullie al (lang) een vastgesteld alimentatiebedrag, maar is dat nu niet helemaal meer redelijk? Dan adviseren wij jou om hier samen een afspraak over te maken.

Lukt dat niet? Dan kunnen wij voor jou een tijdelijke draagkrachtberekening maken. Bijvoorbeeld omdat de omgangsregeling is aangepast, of omdat de één ineens veel minder inkomen heeft. Jullie leveren alles aan in het online dossier en binnen 24 uur heb jullie je berekening inclusief uitgebreide toelichting. De online training met uitleg over Kinderalimentatie ontvangen jullie allebei GRATIS.

Je krijgt nu tijdelijk 50% korting en betaald slechts € 237,50. Voer code CORONA1297 in bij het afrekenen van jouw alimentatieberekening.

Veelgestelde vragen over co-ouderschap tijdens coronavirus

vragen over coronavirus co-ouderschap

Omgangsregeling tijdens coronavirus

Wel of niet wisselen in deze situatie? Effect van Lockdown. Wat als de ander veel meer moet opvangen? Kan en mag je dat vragen?
Lees verder

Minder alimentatie betalen als je minder inkomsten hebt door Coronavirus

Alimentatie tijdens Coronavirus. Wat doe je als één van beide minder inkomen heeft? Je kunt niet zomaar minder betalen. Wat als de kinderen nu veel ...
Lees verder
co-ouderschap en corona

Co-ouderschap ten tijde van Corona Virus

Heel veel co-ouders merken dat de spanning oploopt tijdens deze coronacrisis. Hoe voorkom je ruzie? Hoe zit het met de omgangsregeling?
Lees verder
Zelf de kinderalimentatie aanpassen

Zelf de kinderalimentatie aanpassen

Zijn de kinderen tijdelijk meer bij jou of bij de andere ouder en wil je zelf de kinderalimentatie aanpassen? Wij leggen je uit hoe je ...
Lees verder
GEWELDLOZE COMMUNICATIE

Geweldloze communicatie gescheiden ouders

Soms is het heel lastig om gehoord te worden. Heb je het idee dat elk normaal gesprek een ruzie wordt. Dat alles wat je zegt ...
Lees verder

WERKT ONLINE SCHEIDEN WEL?

Nee! Wij zijn van mening dat je niet je hele scheiding online kunt regelen. Daarvoor is het vaak te complex. Daarom bieden we dit normaliter niet aan. Maar nood breekt wet. En er zijn veel dingen die je wel online kunt doen:

Communicatie verbeteren met jouw ex (ONS training)

Online coaching om te leren uit conflict te blijven, grenzen te stellen en een goede samenwerking te vinden 

Start van mediation zoals kennismaking, aanleveren benodigde gegevens, dossier aanmaken en eerste paar gesprekken. Wij voeren altijd een aantal gesprekken in persoon.

Bel Danique even op T. 085 – 130 44 44 om te overleggen wat in jouw situatie haalbaar is.

BETROUWBAAR & DESKUNDIG

3/5
We hadden het compacte pakket. Dat was voor ons ook goed. Er was niet zoveel te verdelen en over de kinderen waren we het wel eens. Ze heeft nog wel tips gegeven over de kinderen, waar we zelf nooit aan hadden gedacht. Over het brengen en halen bijvoorbeeld. Ik ben trots op hoe we het hebben aangepakt. We zijn nog steeds goede vrienden en onze kinderen zijn ook trots op ons.
Lisa
Gescheiden in 2018
5/5
'Wij wisten precies wat we wilden. Kids First Mediation heeft alles voor ons op papier gezet. Hebben ze ons nog even behoed voor een grap die ons duur had komen te staan. Ik zag af van de overwaarde en dat zou de belasting kunnen zien als schenking. Top dat ze ons daarvoor waarschuwde en ons hebben uitgelegd hoe we dat konden oplossen. Snel en niet te duur. Ik kan het iedereen aanraden.'
Peter en Sandra
Gescheiden in 2019
4.5/5
'Ik liep er al een tijdje mee rond, maar durfde de knoop niet door te hakken. De gedachte dat ik straks met 3 kinderen op een flatje terecht zou komen boezemde mij angst in. Ik wilde mijn vriend ook niet kwetsen. Toen ik eindelijk durfde te zeggen dat ik weg wilde, werd hij heel boos. Hij zou me kapot maken zei die. Ik kon niet tegen hem op en ik dacht dat we er bij mediation niet uit zouden komen. De ruzie was zo erg. Toen ben ik coaching gaan volgen en die online training gaan doen. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het veel zou uithalen, maar het is eindelijk toch gelukt om een ouderschapsplan te maken. Komt ook omdat de mediator echt streng voor ons was. Ik ben nu aan het sparen voor het jaarprogramma. Dat lijkt me echt geweldig. '
Marie
Gescheiden in 2019
4.5/5
'Ik was bang dat mijn vrouw een soort van therapie had uitgezocht en daar zat ik echt niet op te wachten. Maar mediation blijkt heel pragmatisch te zijn. Over alle juridische dingen te gaan. Viel dus alles mee. We hadden een dingetje over de alimentatie, maar daar zijn we goed uitgekomen. Ze weten echt van alle regeltjes en toeslagen. '
Jan
Gescheiden in 2018

“Het mooiste cadeau aan je kind is de vrijheid om van beide ouders te houden.”

Er is veel wat jij voor je kind kunt doen in deze periode. Geen ruzie maken bijvoorbeeld. Je kind helpen omgaan met de mindere eigenschappen van anderen (waaronder jouw ex). Een kind is namelijk altijd loyaal aan beide ouders.

Misschien ben jij zelf behoorlijk emotioneel. Of heb je last van een vervelende ex. Dan is het een hele opgave om samen te werken; om ervoor te zorgen dat jullie contact niet ongelooflijk veel energie kost. Om zelf te blijven staan. Gehoord te worden, zonder dat alles onder spanning staat.

Voor alle ouders die zichzelf en hun kind een goede toekomst wensen, met energie voor leuke dingen, hebben wij de 'Ouderschap Na Scheiding' training ontwikkeld. Online te volgen en persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Voor onze cliënten, maar ook wanneer je elders in mediation zit, rechtszaken hebt lopen, een advocaat hebt ingeschakeld of het zelf aan het regelen bent is dit dé manier om te werken aan herstel in communicatie. En jezelf meer rust te gunnen.

Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, wel leren hoe je er zelf mee om wilt gaan.

Online aan de slag

Bij Kids First Mediation zijn we geen voorstander van online scheiden, omdat wij zien hoe vaak dat mis gaat. Jaren later kunnen mensen dan nog in de problemen komen met toeslagen, de woning, De Belastingdienst of elkaar.

Dat betekent niet dat we ouderwets zijn. Integendeel. Het is heel helpend gebleken om online informatie te combineren met persoonlijk advies. Onze ‘Ouderschap Na Scheiding’ training wordt gevolgd door ouders die thuis aan de slag willen, via andere advocaten of mediators uit elkaar gaan, of die al jaren uit elkaar zijn.

En de reacties zijn tot nu toe heel positief. Zij ervaren meer rust en het lukt hen om uit conflict te blijven. Ze vertellen ons dat ze binnen 2 weken al meer energie hadden en het gevoel hadden de regie terug te hebben.  Kortom, je kunt bij ons wel online aan de slag, maar alleen op onderdelen waar dat verantwoord is.  Tijdelijk krijg je die ONS training gratis bij het maken van een online ouderschapsplan.

Ennn….. er is altijd persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Naar de winkel

Scroll naar boven