Zo werkt het

Alle hoofdstukken zijn direct beschikbaar. Je kunt dus op jouw eigen tempo door de training heen. Het beste resultaat krijg je als je tenminste een week (liever nog 2) tussen de hoofdstukken laat zitten, voordat je naar de volgende gaat.

Lees

Elk hoofdstuk kent verschillende paragrafen.
Lees zorgvuldig alle informatie door en maak aantekeningen van de dingen die jouw aandacht trekken.

Bekijk

De training bevat veel video's
Je kunt video's meerdere malen bekijken door terug te navigeren naar het desbetreffende hoofdstuk.

Doen

Er zijn verschillende opdrachten die je kunt downloaden.
Het is belangrijk dat je de opdrachten maakt. Je kunt ze ook uploaden als je er feedback op wilt.

Opdrachten

Bovenin de pagina zie je bij sommige pagina’s een tabblad ‘Materialen’. Daar kun je dan extra informatie, of werkbladen vinden. Deze kun je downloaden en eventueel uitprinten. We hebben vaak de neiging om door dit soort bladen heen te scannen (snel lezen) en daar is op zich niets mis mee.

Merk echter wel op, dat wanneer je echt met de oefeningen aan de slag gaat het gemakkelijker is om achter jouw eigen valkuilen te komen. Je verleidt jouw brein om ergens over na te denken en door het op te schrijven, wordt het gemakkelijk opgeslagen. Wil jij je nieuw gedrag eigen maken, of op onderzoek uit, dan is het aan te raden de opdrachten ook écht te maken.

De reden waarom wij de PDF’s niet digitaal invulbaar maken, is omdat het voor de verwerking van opdrachten het beste is te schrijven met pen en papier. Als je geen printer hebt, kun je ook de opdrachten in een notitieblokje uitwerken, of een los vel papier.

Bij ieder hoofdstuk heb je de mogelijkheid om de opdrachten die je gemaakt hebt te uploaden. Dat mogen de printjes zijn, maar een foto of scan van jouw eigen notitieblok of papiertje werkt ook prima. Als je dat prettig vindt, kun je hierop (GRATIS) feedback krijgen. 

 

 

Navigeren

Volg je de training op een computer, dan heb je steeds aan de linkerzijde een overzicht over de hoofdstukken en paragrafen. Je kunt dan navigeren door daar, op het gewenste hoofdstuk of paragraaf te klikken.

Op tablet en telefoon heb je aan de linkerzijde vaak geen menu. Je hebt dan aan de bovenkant van de pagina steeds de mogelijkheid om te kiezen voor volgende paragraaf of hoofdstuk. Ook zie je linksboven een hamburgermenu (3 horizontale strepen) waarmee je door de hoofdstukken kunt navigeren.

Op alle devices kun je kiezen voor de knop ‘markeer afgerond’. Heb je de paragraaf gelezen, de opdrachten gemaakt en de video bekeken, klik je op deze knop. Zo heb je steeds inzicht in hoe ver je al bent. Ook zorgt dat ervoor dat je nog een mail van mij ontvangt, die bij die informatie hoort (check ook je SPAM, als je niks ontvangt).

Scroll naar boven