Herkenbaar? Dan is deze training geschikt voor jou!

We hebben over het algemeen allemaal  het beste voor met ons kind. Jij hebt deze training aangeschaft, omdat je tot die groep ouders behoort. Dat vind ik fijn. Dat betekent dat jij één van die ouders bent, waar ik zo graag mee werk.

Misschien herken je één van de volgende situaties:

  • Je bent altijd diegene geweest die veel dingen regelt, plant en organiseert. Nu jullie uit elkaar zijn is dat nog steeds zo. Jij kan snel oplossingen bedenken en vooruit kijken. De ander heeft een heel ander tempo en het lijkt wel alsof de andere ouder het allemaal niet zoveel kan schelen. Hoe meer jij het goed wilt doen voor alle betrokken partijen, hoe meer de ander in de ‘nee’ stand gaat. Hoe harder jij werkt, hoe minder de ander doet.
  • Je doet heel erg je best, maar het lijkt nooit goed genoeg te zijn. De ander komt altijd met betere argumenten, plannen of ideeën en je hebt het gevoel hier niet tegenop te kunnen. Dus misschien ga je maar helemaal nergens meer tegenin. Of je laat het maar gaan. Je voelt je niet gehoord. Niet serieus genomen.
  • Je neemt je steeds voor uit conflict te blijven. Toch lijkt het wel alsof alles verkeerd wordt opgevat. Het wordt al snel een discussie of een felle strijd. Maar helemaal geen contact is ook niet ideaal. Dit kost je heel veel energie en je loopt op je tenen. Je hebt het idee niet gezien te worden.
  • Er is een nieuwe partner in het spel en nu lijken alle spelregels ineens te veranderen. Wat eerst goed werkte, staat nu ineens allemaal ter discussie. Een simpel verzoek, of vraag leidt vaak tot veel gedoe.
  • Jouw ex houdt echt geen rekening met jullie kind(eren). Het lijkt wel alsof jouw ex niet in staat is voor een ander te denken. Het lijkt wel alsof er geen enkele vorm van empathie of inlevingsvermogen is.
  • Jouw ex is heel emotioneel, je hebt geen idee wat je nu weer kunt verwachten. Het ene moment is er in alle redelijkheid met elkaar te praten. Het volgende moment is er woede, frustratie of verdriet. Daardoor heb je geen idee welke strategie je moet kiezen.
  • Je bent moe, op en je bent het zat dat je steeds het gevoel hebt dat het allemaal aan jou ligt.
  • Jullie hebben eigenlijk geen ruzie. Je wilt het gewoon goed doen, zodat je er voor je kinderen kunt zijn.

Nu ben je hier. Je wilt het goed doen voor je kinderen.

Wij van Kids First Mediation helpen jou om je doel te bereiken. Want we willen allemaal dat de scheiding zo min mogelijk impact heeft op de kinderen. Een van de belangrijkste elementen daarvoor is een goede samenwerking tussen de ouders. Daarom gaat deze training vooral over communicatie en samenwerking.

Het merendeel van de ouders ziet ook echt verbetering na deze training. Ik weet bijna wel zeker dat jij dat ook gaat merken. Wanneer je één of meerdere situaties herkend, maak je dan geen zorgen. Dit wordt écht beter.

Scroll naar boven