Uit elkaar gaan is pittig. Goed met elkaar omgaan na de scheiding is minstens net zo pittig. Schakel daarom jouw netwerk in. Vrienden, familie en andere mensen die jou steun kunnen geven. Verderop in de training gaan we verder in op welke steun fijn is, en welke steun wel comfortabel is maar niet heel helpend.
Je kunt lid worden van onze besloten facebook-groep voor co-ouders. Hier kun je jouw ervaring delen met andere ouders die in hetzelfde schuitje zitten. Je kunt meelezen met hun vragen, anderen tot steun zijn of zelf hulp vragen. Soms is het lekker te weten dat je niet alleen bent. Omdat wij weten dat het niet altijd fijn is om weer bij vrienden of familie aan te kloppen, maar je misschien wel je hart wilt luchten bij mensen die in hetzelfde schuitje zitten.
In de groep kun je gratis jouw vragen stellen aan ons team van professionals, waaronder (kinder)coaches, mediators en juristen. De groep is besloten dus jouw vrienden kunnen niet zien dat je lid wordt. Klik hieronder op het plaatje en ga direct naar de groep.
Co-ouderschap is geen juridische term. In mijn ogen zijn alle ouders, co-ouders. Ongeacht hoe je de zorg verdeelt. Kinderen hebben twee ouders. Ouders komen in soorten en maten; afwezig, liefdevol, streng, overbezorgd, in controle en ga zo maar door. Maar het feit dat jij ouder bent, samen met de ander – maakt je per definitie een co-ouder. En alle ouders hebben een plek in het leven van het kind.”
-Danique-