Een goede communicatie met de andere ouder, zo pak je dat aan

Jij gaat aan de slag met de Ouderschap Na Scheiding training. Hartstikke goed!

De training gaat over wat jij kunt doen om de relatie met de andere ouder zodanig te verbeteren, dat jij meer harmonie in je leven zal ervaren. Het geeft je energie om te besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt. Je zal waarschijnlijk niet alleen verschil merken in het contact met jouw ex, maar de kans is groot dat het doorwerkt in alle relaties die je hebt.

Het gaat in deze training vooral over communicatie tussen jullie als ouders. Hoe jullie de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het welzijn van je kind. Een harmonieuze samenwerking is immers de basis van goed ouderschap na de scheiding. Het is geen opvoedkundige training.

 Misschien heb je al gemerkt dat er heel veel partijen zijn die een mening hebben, over hoe je het zou moeten aanpakken.

Naar mijn mening gaat het daar vaak mis. Er is geen ‘one size fits all’ oplossing. Je herkent een goede coach, psycholoog of trainer dan ook aan de insteek. Wil je een blijvend resultaat, wat écht werkt. Dan zal je dat zelf moeten onderzoeken, proberen, aanpassen en weer proberen. Dat is jouw weg. 

Een goede begeleider stelt jou daarbij de handige vragen, geeft voorbeelden, inzichten en weet jou zo te prikkelen, dat je zelf tot oplossingen komt. 

Dan krijg je oplossingen die een blijvend goed resultaat bewerkstelligen. Jouw oplossingen. En je voelt hem al aankomen, dat is hard werken. Niet voor mij (of mijn collega) als trainer, maar vooral voor jou als deelnemer aan dit programma. 

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Op verschillende manieren begeleiden wij jou hierbij.

 

In dit hoofdstuk leer je

Scroll naar boven