Schrijf je in voor het gratis webinar
'COMMUNICATIE VERBETEREN'

CONFLICTEN OPLOSSEN

Kost het contact met de andere ouder je veel energie? Doe je echt je best om het contact goed te houden, maar merk je dat je toch regelmatig in een verwijtende sfeer terecht komt? Worden simpele vragen al snel verkeerd opgevat, of ligt jullie tempo zo ver uit elkaar dat de spanning op loopt? 

Vind jij het belangrijk om de harmonie terug in jouw leven te krijgen? Meer balans en energie? Dan gaan wij jou helpen om dat voor elkaar te krijgen. We werken met wat er is, zodat we jou altijd een stapje verder kunnen helpen (ook als de ander er een potje van maakt). 

 

Ouderschapsplan
ouderschapsplan kids first mediation

SCHADELIJK VOOR JE KIND

Je weet waarschijnlijk al dat die spanning tussen jullie een enorme impact heeft op het welzijn van je kind. Het is niet per se wat er gebeurt (scheiding) maar vooral hoe daarmee om wordt gegaan. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van ouders die goed samenwerken, minder last hebben van de scheiding (piekeren, schuldgevoel, slaapproblemen, psychosociale problemen op latere leeftijd etc.).

Wil jij jouw kind beschermen tegen de negatieve gevolgen van de scheiding, dan is het cruciaal dat je een werkbare relatie met jouw ex bewerkstelligd. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. De afgelopen 5 jaar hebben wij veel ouders geholpen uit conflict te komen, we weten als geen ander hoe lastig het kan zijn. 

Maar het kan wel!

“Alles wat ik niet wilde gebeurde toch...”

Ik wist zeker dat wij goed uit elkaar zouden gaan. Wij zouden niet van die ouders worden die elkaar de tent uitvechten.
Ik kan je ook niet precies vertellen hoe het nou gekomen is. In het begin ging alles best goed. We maakten afspraken over van alles en nog wat. Langzaam maar zeker wenden de kinderen aan de scheiding en ik was trots op hoe wij het hadden geregeld.
Alles veranderde toen mijn ex verliefd werd. Normaal gesproken hadden we regelmatig contact, maar nu werd ieder vraagje van mijn kant ineens een probleem.

Alles wat ik niet wilde gebeurde toch. Het ging van kwaad tot erger. Contact werd beperkt tot WhatsApp.
Als ik iets moest vragen of doorgeven was ik steeds bezig om mijn berichten zo neutraal en goed mogelijk op te stellen. Alles wat ik deed werd verkeer opgevat. Ik werd er gek van. Ik had alles al geprobeerd, mijn familie en vrienden liet ik zelfs meelezen en hebben geprobeerd te bemiddelen.
Ik zag dat de kinderen er last van hadden, maar ik wist gewoon echt niet hoe ik het moest oplossen. Eigenlijk verwachtte ik er niet zoveel van, maar ik gaf me op voor een webinar van Danique. Ik had niets te verliezen (haar woorden). Daarna gaf ik mij twijfelend op voor haar ONS training.

Eigenlijk werd ik eerst een beetje boos van wat daarin stond. Ik moest heel hard gaan werken, terwijl mijn ex en zijn vriendin gewoon lekker als kleine kinderen door zouden gaan. Het was sowieso mijn schuld niet, waarom moest ik het dan oplossen? Zo doorgaan was ook geen optie, dus ik ben de training serieus gaan doen. Het stappenplan wat erbij zit is mijn redding, dat neem ik er nog steeds vaak bij als er ruzie dreigt. Door dat stappenplan weet ik nu precies wat ik kan doen. Wat wel en niet mijn verantwoordelijkheid is, wat mijn grenzen zijn en hoe ik dat duidelijk kan maken aan mijn ex.

Nog steeds is het niet altijd makkelijk, maar het beheerst niet meer mijn leven. De kinderen zijn rustiger en als het even dreigt mis te gaan vraag ik wel eens of Danique even meekijkt als ik een mailtje heb getypt. Geen idee hoe die vrouw het voor elkaar krijgt, maar zijn is een tovenaar met woorden. Ze weet precies net die woorden eruit te halen, of anders te formuleren dat de boodschap overkomt zonder ruzie.

Ik ben Danique zo dankbaar voor wat zij mij heeft geleerd. Ook buiten de training om, kon ik altijd even een berichtje sturen of dingen vragen. Ik gun echt iedereen die rust en vooral dat stappenplan. Die ONS training is zijn geld dubbel en dwars waard vandaar 5 sterren!

Milou (moeder van 3 )
5/5

CONFLICTEN VOORKOMEN?

Lees meer over wat Milou zoveel rust heeft gegeven. Kijk of de training ook iets voor jou is. Of volg het gratis webinar en bepaal zelf.

JOUW KIND HEEFT JULLIE ALLEBEI NODIG

Het is heel fijn als de andere ouder ook open staat voor een goede samenwerking. Een samenwerking waarbij jullie van partners naar ouders gaan. 

Zodat jullie het kunnen hebben over (nieuwe) grenzen, een manier van communiceren die voor jullie allebei werkt (wat deel je wel en niet- en op welke manier). Vooral ook hoe je er samen kunt zijn voor de kinderen, zodat zij zich veilig en geliefd voelen.

Als jouw ex hier niet voor openstaat, laat jouw lot daar dan niet langer door bepalen. Jij kunt jouw ex niet veranderen, maar je kunt wel leren hoe je hier zelf het beste mee om kunt gaan.

De ervaring leert dat je binnen 2 weken al veel verschil kunt merken. Wij hebben hier ouders die, na jaren van discussies de moed hadden opgegeven, nu eindelijk weer lucht hebben. 

Lees hier verder wat je kunt doen als je alleen aan de slag gaat.

Ouderschapsplan maken
zelf alimentatie aanpassen

HERSTEL IN COMMUNICATIE EN VERTROUWEN

Meestal is er binnen de relatie iets kapot gegaan. Ergens zijn jullie elkaar kwijt geraakt. Vaak is er hard gewerkt (in ieder geval door één van beide) om de relatie te redden.  De ander heeft het misschien te laat door gehad, had andere prioriteiten of heeft de signalen gemist. Of de verschillen waren gewoon niet te overbruggen.

Misschien is er onrecht aangedaan. Partners voelen zich niet gezien, gehoord en erkend. Eenzaam of zelfs waardeloos. Uit elkaar gaan biedt wellicht de ruimte voor een andere invulling van het leven, waarbij jullie je behoeften (alleen of met een andere partner) mogelijk beter vervuld krijgen.

Maar omdat jullie kinderen hebben, zal je toch met elkaar in contact moeten blijven. Als jij wilt dat je kinderen zo min mogelijk schade oplopen van de scheiding, dan is het zaak om de conflicten tot het minimum te beperken. Daarvoor is het van belang dat er gerepareerd wordt wat er stuk is. Althans voor zover nodig, voor een goede samenwerking.

Zijn jullie bereid om allebei de handen uit de mouwen te steken? Om jezelf, elkaar, maar vooral ook je kinderen te behoeden voor eindeloze ellende na de scheiding? Lees hier verder >

“Het mooiste cadeau aan je kind is de vrijheid om van beide ouders te houden.”

Er is veel wat jij voor je kind kunt doen. Geen ruzie maken bijvoorbeeld. Je kind helpen omgaan met de mindere eigenschappen van anderen (waaronder jouw ex). Een kind is namelijk altijd loyaal aan beide ouders.

Misschien ben jij zelf behoorlijk emotioneel. Of heb je last van een vervelende ex. Dan is het een hele opgave om samen te werken; om ervoor te zorgen dat jullie contact niet ongelooflijk veel energie kost. Om zelf te blijven staan. Gehoord te worden, zonder dat alles onder spanning staat.

Voor alle ouders die zichzelf en hun kind een goede toekomst wensen, met energie voor leuke dingen, hebben wij de 'Ouderschap Na Scheiding' training ontwikkeld. Online te volgen en persoonlijke begeleiding inbegrepen.

Voor onze cliënten, maar ook wanneer je elders in mediation zit, rechtszaken hebt lopen, een advocaat hebt ingeschakeld of het zelf aan het regelen bent is dit dé manier om te werken aan herstel in communicatie. En jezelf meer rust te gunnen.

Jij kunt niet veranderen wat de ander doet, wel leren hoe je er zelf mee om wilt gaan.

MISSCHIEN HELPT DIT JE OP WEG

zorgen-over-mijn-kind-na-scheiding

Zorgen over mijn kind na scheiding

Piekert jouw kind meer dan normaal? Vertoont het lastig gedrag of is het juist teruggetrokken? Hier lees je wat je kunt doen om je kind te steunen.

Lees verder
Mijn ex is verliefd

Mijn ex is verliefd

Mijn ex is verliefd.
Wanneer er verliefdheid in het spel is, dan kan het zijn dat mensen tijdelijk wat minder helder kunnen nadenken. Bijna ontoerekeningsvatbaar. Wanneer de ander verliefd wordt, worden de kaarten opnieuw geschud.

Lees verder
co-ouderschap en belastingvoordeel

Co-ouderschap en belastingvoordeel

Co-ouderschap en belastingvoordeel. Om in aanmerking te komen voor bepaalde kortingen en regelingen, is er wel een definitie van co-ouderschap vastgelegd. Ik vertel je er meer over in deze blog.

Lees verder

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Jij wilt voorkomen dat je kind last krijgt van de scheiding. Je hebt voor ogen dat jij en jouw ex in harmonie met elkaar omgaan. Of in ieder geval dat jullie samenwerking zo is vormgegeven, dat het voor iedereen werkbaar is. Dat is fantastisch, want dat betekent dat jij echt het beste voor hebt met je kind. En met jezelf.

Waarschijnlijk ben je dan ook bereid om je maximaal in te zetten, om dat voor elkaar te krijgen. Zelfs wanneer het even niet zo makkelijk is, of wanneer jouw ex emotioneel is, of misschien zelfs onredelijk of vervelend (of jijzelf). 

Kun je hier volmondig JA op zeggen? Dan ben jij één van die ouders waar wij graag mee werken én waar we bovendien zulke goede resultaten boeken.

VEEL GESTELDE VRAGEN

We doen ons best om je zo volledig te informeren. Wil jij nog iets anders weten, voordat je een beslissing maakt? Bel ons gerust op 085-130 44 44. Je krijgt meestal Danique zelf aan de lijn. Ze helpt je graag verder.

Zeker niet altijd. Wanneer je uit elkaar gaat heeft dat grote financiële, maar  ook juridische gevolgen. Dat is het raadzaam om een professional mee te laten kijken (en rekenen). Maar wanneer jullie al uit elkaar zijn en er geen conflicten zijn en iedereen is tevreden, dan is er geen begeleiding nodig. Soms zijn er geen ruzies, maar is er sprake van een koude oorlog. In dat geval kan begeleiding wel handig zijn. Eigenlijk kun je de stelregel aanhouden, dat wanneer je wilt dat er iets verandert en het lukt niet zelf, begeleiding handig is. Zo krijg je jezelf en je kinderen sneller op de rit.

Er zijn verschillende vormen van mediation: bijvoorbeeld de scheidingsbegeleiding. De Kids First Mediators hebben allemaal aanvullende opleidingen gevolgd, zodat ze niet alleen op sociaal emotioneel vlak kunnen begeleiden, maar ook op het gebied van geldzaken en de juridische afhandeling.

Ga je uit elkaar en wil je dat in overleg doen, dan is een mediator een goede zet.

 

Ben je al uit elkaar, maar loopt de communicatie stroef, dan is mogelijk de online ONS training iets voor je. Maar ook dan kun je mediation inzetten (wanneer jouw ex hieraan wilt meewerken) of coaching (wanneer jij hier alleen aan wilt werken).


Mediation is met alle partijen aan tafel. Coaching is alleen gericht op jou.

Ja, Danique is opgeleid tot kindercoach. Wel hebben we goed nieuws voor je. In veruit de meeste gevallen heeft het kind geen coaching nodig, maar de ouders.

Meestal liggen aan de problemen van het kind, de problemen van de ouders ten grondslag. Om dan het kind te leren, om te gaan met wat er gebeurd is eigenlijk de wereld op zijn kop. Dat is een laatste redmiddel.

Meestal is het zinvoller, om met jullie aan de slag te gaan. Of, wanneer het niet anders kan, met één van jullie. Het goede nieuws is dan, dat jij het kunt oplossen voor je kind. En anders leren wij jou je kind zelf te helpen.

Blijkt er dan nog iets nodig, dan kunnen we altijd kijken wat voor begeleiding je kind prettig vindt.

Een coach vertelt jou niet wat te doen. Ook zijn het geen eindeloze sessies, met lang geklets.

Onze coaching is oplossingsgericht en kortdurend. Meestal zijn er 1 tot 5 sessies nodig van 45 minuten.  We stropen onze mouwen op en gaan hard aan de bak. We helpen jou te onderzoeken wat werkt en wat niet. 

Coaching kan online (via Teams) of bij ons op de praktijk in Alkmaar. Mensen die te maken hebben met flinke conflicten worden door Danique begeleidt. Zij weet met haar jarenlange ervaring snel tot de kern door te dringen.

 

In de ONS (Ouderschap Na Scheiding) training hebben wij de kennis die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan opgeschreven.

Het bestaat uit video, tekst en werkbladen. Ook is er een half uur online coaching inbegrepen. Veel mensen gaan zelf aan de slag en merken snel verschil. Het meest optimale resultaat heb je wanneer je online coaching (kennis) combineert met de praktische uitvoering (een coach kan dan 1-op-1 met jou meedenken). Wat jij het meest prettig vindt, kun je het beste zelf bepalen.

Scroll naar top