Soms is het gewoon even teveel. Voor kinderen, jezelf of je (ex)partner. Al die emoties en de spanningen rondom een scheiding of die spanningen binnen jullie familie… Kom je er zelf even niet uit? Je bent echt niet de enige. Het is helemaal geen schande om dan professionele hulp in te roepen. Integendeel: het is juist een hele verstandige zet, om je kinderen én jezelf weer sneller op de rit te krijgen. Vaak kun je na één of twee gesprekken zelf weer verder.

 

Herken jij?

Wil jij leren?

Ben je niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken? Mooi! Dan kan ik je helpen! Lees snel verder en kijk wat bij jou past. Online aan de slag, of kom je liever bij mij in de praktijk. Misschien kom je al heel ver met de blogs die ik heb geschreven. Wil je even overleggen? Bel mij gerust op T. 085-130 44 44 of mail naar mail@kidsfirstmediation.nl.

Danique Schoorl

Oprichter Kids First Mediation

ZO WERKT HET

In tegenstelling tot wat men vaak denkt gaat de coach jou zeker niet vertellen hoe je het moet aanpakken.

Er is geen ‘one size fits all’ oplossing. Je herkent een goede coach, psycholoog of trainer dan ook aan de aanpak. Wil je een blijvend resultaat, wat écht werkt. Dan zal je dat zelf moeten onderzoeken, proberen, aanpassen en weer proberen. Dat is jouw weg. 

Een goede begeleider (of coach…) stelt jou daarbij de handige vragen, geeft voorbeelden, inzichten en weet jou zo te prikkelen, dat je zelf tot oplossingen komt. 

Dan krijg je oplossingen die een blijvend goed resultaat bewerkstelligen. Jouw oplossingen. En je voelt hem al aankomen, dat is hard werken.  Niet voor de coach, maar vooral voor jou.

Een goede coach weet waar jij doorheen gaat. Danique heeft inmiddels al honderden ouders geholpen om  uit de negativiteit te stappen. Meestal waren daar slechts 2 of 3 gesprekken voor nodig.

Zij werkt oplossingsgericht.  Zij helpt jou patronen te herkennen en geeft je tools daar anders mee om te gaan. Bijvoorbeeld als het gaat om grenzen aangeven, de ander in beweging brengen of het overbruggen van meningsverschillen. Zij helpt jou gehoord worden en met emoties omgaan. Wil jij dat ook?

INVESTEREN IN JEZELF

Dat levert altijd iets op! Het is nu niet de tijd om jezelf dingen te ontzeggen. Onze professional helpt jou snel het overzicht terug te krijgen.  Meer energie te hebben voor jezelf, de scheiding en je kind. Dat is echt onbetaalbaar. En heb je veel conflicten, een lastige ex of steek je je kop in het zand? Dan is het zo fijn als iemand je helpt om de dingen te krijgen, die bij je passen. 

JOUW EX GAAT NIET VERANDEREN

Een mediator is onpartijdig en neutraal. Die is er dus voor jou, maar ook voor de ander. Die legt uit en bemiddeld, maar je moet zelf beslissingen maken. Dat kan best lastig zijn. Zeker wanneer je last hebt van een vervelende ex, de ander niet wil meewerken of je tegen dingen bij jezelf aanloopt. Bovendien moet jouw ex daaraan mee willen werken.

Jouw ex gaat niet veranderen, maar jij kunt wel leren om er zelf zo goed mogelijk mee om te gaan. Dat is precies wat onze coach je helpt bereiken. Het prettige is dat je de ander niet nodig hebt. Je gaat 1-op-1 met jouw coach aan de slag.

Om weer op eigen benen te staan, de kracht te vinden een mens en ouder te zijn die je wilt zijn, te accepteren wat er is en aan de slag te gaan met wat nodig is. Danique helpt je met grenzen aangeven, actie te nemen waar nodig en vooral geen onnodige ballast van anderen met je mee te nemen. Zij helpt je om met onzekerheid en emoties om te gaan en uit conflict te blijven.  Dat kan zijn tijdens een mediationtraject, procedures bij rechtbank of zelfs lang nadat jullie uit elkaar zijn.

Van de ouders had achteraf gewild dat zij eerder hadden gekozen voor 1-op-1 begeleiding
82 %
Ouders geholpen goed uit elkaar te gaan
2600 +
Ouders geholpen uit conflict te blijven met de online ONS training
40 +

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Er zijn verschillende manier van 1-op-1 begeleiding mogelijk. Het meest effectieve traject is het 'Kom uit conflict traject'.

Het is de kracht van de combinatie die het zo succesvol maakt. Je volgt dan de online ONS training (Ouderschap Na Scheiding training), krijgt 1-op-1 begeleiding en als bonus kun je op 3 berichten (mails, WhatsApp bijvoorbeeld) feedback vragen. Kijk gerust wat het beste bij jou past.

Aandacht

Om te werken aan wat jij belangrijk vindt. Op jouw tempo. Online of in de praktijk in Alkmaar.
Afspraak inplannen

Power combi

Online traning in combinatie met persoonlijke coaching. De echte powercombi om snel stappen te maken.
Meer weten>

KINDERCoaching

Kinderen zijn veerkrachtig. Dat is wat veel mensen denken. En hoewel dat waar kan zijn, zien we dat scheiden altijd een behoorlijke impact heeft op kinderen.

Veel kinderen laten tijdens de scheidingsperiode niet merken wat zij werkelijk voelen. Ook dan is er aandacht nodig voor je kind. Andere kinderen gaan lastig gedrag vertonen. Dat is hun manier om te vertellen dat ze wat hulp nodig hebben.

Kids First Mediation helpt ouders hun kinderen zelf zo goed mogelijk te ondersteunen. En wanneer er wat meer nodig is, bieden wij kortdurende begeleiding in de vorm van kindercoaching.

Ook kunnen wij doorverwijzen naar de verschillende programma’s die er zijn. Neem contact op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

Maar ook wanneer je zelf behoefte hebt aan 1-op-1 begeleiding. Bijvoorbeeld omdat je behoorlijk emotioneel bent onder de situatie, of omdat jouw ex al je energie kost. Wij staan voor je klaar.  Je kunt online aan de slag, of met één van onze mediators of coaches.

Scroll naar boven